Groote Lindt in slotfase onderuit

04 november 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Zondag  4 vovember weer een pittige wedstrijd tegen Papendrecht die na een wisselvallige start zich nu op de 3e plaats op de ranglijst had genesteld. Door de absentie van Marcel van Berkel(blessure) en Kevin de Deugd (longontsteking) en de nog niet geheel wedstrijdfitte Steven Uyl en Guillem van Dijk die wel op de bank hadden plaatsgenomen, moest er aan de zijde van Groote Lindt wederom geïmproviseerd worden.

De opzet was om de opbouw op het middenveld bij Papendrecht te ontregelen middels de kilometervretende Romano Baal en Nardo Kraaijeveld en achterin moest met Yordi Molendijk, Pim Opraus, Rowan Bussing en Danny Bos het gevaar van de snelle diepgaande spitsen de kop ingedrukt worden.
Hoewel Groote Lindt wat moeite had om in de in de wedstrijd te komen, was het al na 2 minuten spelen de 1e kans voor Jeroen de Bode die zijn pegel rakelings langs doel zag gaan. Een aantal minuten later kreeg Giovanni Ada namens Papendrecht de bal uit de rebound voor zijn voeten
Maar zag zijn inzet afkaatsen op de vuisten van doelman Roland Rijckevorst.

Na een kwartier spelen gevaar voor het doel van Groote Lindt. Xavier Leenheer gooide uit een vrije trap de bal in de 16 meter maar eindigde net achter Jurry Luciano zodat de bal eenvoudig door Roland opgepakt kon worden Men zat in een fase dat er een doelpunt voor Groote Lindt in de lucht zat. Eerst werd de bal door Donovan Carolus onzorgvuldig gespeeld op de op 1 lijn staande Romano Baal, die met zijn snelheid alleen op doelman Karsten van de Velde af had kunnen gaan, maar ternauwernood werd onderschept. Een nieuwe doelrijpe kans bood zich aan doordat dezelfde Donovan Carolus een prima voorzet gaf op Brian Hardenbol die de bal voorbij de 2e paal terugkopte op Jeroen de Bode. Deze knikte de bal ogenschijnlijk goed in naar de uiterste hoek maar passeerde de achterlijn aan de verkeerde kant van de paal. In het verloop van de 1e helft waren de beide ploegen gewaagd aan elkaar en was de wedstrijd in evenwicht. Waardoor een russtand van 0-0 werd bereikt.

De 2e helft wat meer dreiging van Groote Lindt. In de 50e minuut een hoekschop van Wouter Jansen die onschadelijk werd gemaakt door de Papendrechtse verdediging. Een aantal minuten later opnieuw een voorzet van de opgekomen Wouter Jansen bij de 2e paal op Donovan Carolus. Deze had het vizier niet op scherp deze middag en tikte de bal naast doel. Na een uur spelen begon Papendrecht wat meer aan te dringen en kreeg de verdediging van Groote Lindt het lastiger. Een afvallende bal werd na een corner van Papendrecht huizenhoog overgeschoten. Besloten werd om de zichtbare vermoeide Pim Opraus, die zijn wedstrijdminuten weer had gemaakt en op de weg terug is na zijn langdurige blessure, te vervangen door Tim Michielse.

Rond de 70e minuut moest ook Romano Baal zich laten vervangen die zich vanaf de 1e minuut het snot voor de ogen had gelopen en vele meters had afgelegd. Rowdy van Lingen had deze middag niet zijn beste invalbeurt en moest enkele malen balverlies toestaan. Ondanks dat leek de wedstrijd naar een gelijkspel af te stevenen. Maar Papendrecht dat, gesteund door de wind in de rug, ging meer en meer gebruik maken van de lange bal en wist uiteindelijk in de 77e minuut de impasse te doorbreken. De razendsnelle Jurry Luciano, die tot dat moment de gehele wedstrijd onschadelijk werd gemaakt door de o.a. eveneens rappe Yordi Molendijk, werd met de lange bal de diepte ingestuurd en liet met zijn turbostartsnelheid zijn bewakers het nakijken. Zijn bal over keeper Roland werd nog met het hoofd van Danny Bos beroerd maar werd dusdanig verhinderd door een inkomende speler dat hij de bal niet voor de doelijn weggekopt kreeg. Een klap voor Groote Lindt die zij niet meer te boven kwam. Daarentegen kreeg het in de 83e minuut een soortgelijke tegentreffer te incasseren. Na slordig balverlies en was het opnieuw Jurry Luciano die zijn vreugdedansje mocht tonen door onberispelijk de 0-2 in het dak van het doel te planten.