maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bollenregen in het Arboretum Munnike Park

27 oktober 2012

ZWIJNDRECHT - De komende lente (2013) wordt een waar kleurenspektakel in het Arboretum Munnike Park. Er zijn afgelopen maand 120.000 (!) bollen geplant in vele soorten en kleuren. Machinaal dit keer, omdat dit een te grote klus is voor de vrijwilligers die het park onderhouden.

In het voorjaar sierden slingers narcissen het park. De bollen zijn echter uitgeput en de slingers worden vervangen door 24 vakken van ieder 25 vierkante meter groot, verspreid over het park. Ieder vak krijgt zijn eigen bloemen en kleuren.

Er zijn krokussen in wit, paars en dubbele kleuren, geurende narcissen, ook dubbelbloemige, in alle tinten geel en wit, er is sneeuwroem. Naast de ‘gewone’ zijn er ook vele botanische soorten narcissen en tulpen.

Langs het Develpad is een bollenmengsel geplant dat extra lang bloeit. Het begint in februari met narcissen en eindigt in juni met alliums en boshyacinten.

In het nieuwe bollenschema is gebruik gemaakt van zogenaamde verwilderingbollen, die ieder jaar terugkomen. Dus ieder voorjaar wordt het opnieuw genieten.

Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, Develpad 169.

 

Deel dit bericht met je vrienden!