maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Opening recreatieve voorzieningen buitengebied

22 oktober 2012

ZWIJNDRECHT - Het buitengebied van Zwijndrecht heeft er vijf mooie recreatieve voorzieningen bij die het gebied aantrekkelijker maken. Wethouder Aaike Kamsteeg, Ruimtelijke Ontwikkeling, verricht op vrijdag 19 oktober de officiële opening van de voorzieningen.
 
In het Develbos is het ruiterpad verbeterd en er is een (vis)vlonder aangelegd. Ook komt een trekpontje wat de vaste wal met een eiland moet verbinden. De pont was echter nog niet helemaal klaar, want de trekkabels waren er nog niet aan gemonteerd en lag gewoon met touw en een ketting aan de wal, maar werd voor de openingshandeling toch maar “in gebruik genomen”. Wethouder Kamsteeg heeft er toch nog even even op gestaan en gaf ondanks dat de kabels ontbraken een demonstratie hoe je die pont zou moeten bedienen.
 
Op de Veerplaat worden de komende tijd schaduwbomen geplaatst. In Heerjansdam is in polder Buitenland een fietsverbinding aangelegd.
Ook wordt er gewerkt aan de aanleg van een parkeerplaats voor bezoekers bij het Develbos. De voorzieningen passen binnen het programma Deltapoort. Rijk, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven werken samen om het gebied tussen Rotterdam en Dordrecht aantrekkelijk te maken voor recreatie. De aanleg van deze voorzieningen is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland.
 

Deel dit bericht met je vrienden!