maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

KZ-locatie Doerak tijdelijk een boerderij

12 oktober 2012

ZWIJNDRECHT - De oudercommissies van de SKZ-locaties organiseren samen met de pedagogisch medewerkers jaarlijks bijzondere ouder-kindfeesten. Op 5 oktober vond het ouder-kindfeest van locatie Doerak plaats. ’s Ochtends dreigde het weer nog roet in het eten te gooien, maar tegen de tijd dat het feest van start ging, trokken de buien weg en kwam zelfs een zonnetje tevoorschijn.

Op het plein voor het SKZ-gebouw was een heuse dierenstal aanwezig. Een paar zwarte geiten, twee ezels en een pony vormden een vrolijk welkom. Voor de vele kinderen en hun ouders die ook dit jaar weer van de partij waren, was het thema snel duidelijk: boerderijdieren. Terwijl de ouders met elkaar en met de SKZ-medewerkers konden bijpraten, vermaakten de kinderen zich heerlijk met allerlei activiteiten.
Op het plein konden de kinderen als een echte boer(in) oefenen op een speciale melkkoe. Als je het melken goed deed, kwam er water uit! Verder liep er ook nog een lieve pony rond, waar de kinderen op mochten rijden.

Binnen waren de lokalen gezellig aangekleed met onder andere dierentekeningen op het raam. Ook hadden de kinderen van tevoren mooie dierenmaskers gemaakt. Er konden konijnen en cavia’s van dichtbij worden bekeken en op de armen van een van de pedagogisch medewerkers waren zelfs twee ratten te bewonderen. Sommige ouders kregen er de kriebels van. Daarnaast vermaakten de kinderen zich met het zogenaamde ‘Plak je schaapje’. Met echte plukken wol en een beetje lijm werd het houten schaapje warm aangekleed. Vooral de peuters vonden dit een groot succes. Op de tafel ernaast konden ook de oudere kinderen hun hart ophalen. Daar lagen foto’s van allerlei vijgen, vlaaien en keutels en het was nog een hele puzzel om hier het juiste dier bij te zoeken. Bijzonder interessant waren ook de twee dames met een spinnenwiel. Het was net toveren, van wol een draadje maken, hoe doen ze dat? Twee pedagogisch medewerkers - omgetoverd tot boerin - zorgden ondertussen voor heerlijke broodjes met knakworst en krentenbollen, terwijl de kinderen zelf toetjes mochten versieren.

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht
Ruim 30 jaar verzorgt de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de opvang van kinderen in de leeftijd van zes weken tot ze naar de middelbare school gaan. De Stichting heeft vier kinderdagverblijven, acht locaties voor buitenschoolse opvang en zes peuterspeelgroepen in Zwijndrecht en is daarmee groot in kleinschalige opvang. Bij de SKZ werken ruim 100 medewerkers en er worden wekelijks bijna 1.000 kinderen opgevangen. Sinds januari 2003 is de SKZ HKZ-gecertificeerd, inmiddels volgens ISO 9001-2008.

Deel dit bericht met je vrienden!