maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Succesvolle onderwijsroute bij bedrijfsleven

8 oktober 2012

ZWIJNDRECHT - De ondernemersvereniging Zwijndrecht, Heerjansdamse Hazewinden en vereniging van Ambachtse ondernemers, Gemeenten Zwijndrecht en H.I. Ambacht en de scholen Walburg College, Develstein College en LOC@ organiseerden op vrijdag 5 oktober gezamenlijk een onderwijsroute.

Zo’n 365 leerlingen van het VMBO-onderwijs, 2e leerjaar bezochten met docenten en decanen 42 bedrijven in Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht. Ook de lokale politiek, vertegenwoordigt door verschillende wethouders nam actief deel aan de onderwijsroute. De dag werd geopend door de heer T. Schut waarnemend voorzitter van Kamer van Koophandel Rotterdam.

’s Ochtends bezochten de leerlingen in groepen van 10 personen een bedrijf dat in het verlengde lag van hun studiekeuze; techniek, handel, economie en zorg & welzijn. De leerlingen werden met bussen van De Jong Tours en Lotax vervoerd naar de plaats van bestemming. Vervolgens werd er gezamenlijk geluncht in de sporthal van Cascade in  H.I. Ambacht. Na de lunch bezochten de leerlingen nog een bedrijf en werden uiteindelijk weer veilig afgeleverd op het LOC@ te Zwijndrecht. Op school vertelden leerlingen dat je voor sommige beroepen de hele dag buiten loopt, óók in de regen en dat een lasser die onderwater zijn werkzaamheden uitvoert veel verdient.

De dag werd volgens het organiserend comité “OnderwijsRoute 2012” bestempeld als een daverend succes dat zeker voor herhaling vatbaar is. Voor de leerlingen was het een belangrijke dag - die deel uitmaakte van het officiële lesprogramma - om met eigen ogen te zien wat er achter de poorten van de lokaal gevestigde bedrijven en instellingen plaatsvindt.

Deel dit bericht met je vrienden!