maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Ondernemersverenigingen OVZ-VAO-Hazewinden organiseren Scholenroute

5 oktober 2012

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Een leuke baan begint met de juiste keuze van opleiding. Om leerlingen te helpen zich te oriënteren op hun loopbaan organiseerden de ondernemersverenigingen Ondernemersvereniging Zwijndrecht, Vereniging Ambachtse Ondernemers en Hazewinden (Heerjansdam) samen met scholen en de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht op vrijdag 5 oktober de Scholenroute 2012.

Zo’n 350 leerlingen van het tweede leerjaar van het VMBO gingen op pad om diverse bedrijven en instellingen te bezoeken. Voor deze dag openen ruim 40 bedrijven hun deuren om de leerlingen te ontvangen. Een unieke kans voor hen om kennis te maken met de sectoren: techniek, economie en zorg en welzijn. En voor de deelnemende bedrijven een unieke kans om kennis te maken met toekomstige medewerkers.

Wethouders Gerard Slotema (Onderwijs) en Elbert Vissers (Economie) nemen beide deel aan de Onderwijsroute en gaan met een groep jongeren mee op bedrijvenbezoek.

Op de foto is te zien hoe leerlingen bij bij een scheepswerf van de Kooiman Groep aan de Lindtsedijk bij het lassen staan te kijken en uitleg krijgen over hoe een schip als puzzel in elkaar wordt gezet.
 

Deel dit bericht met je vrienden!