zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Sv Conventus opent zijn deuren voor kinderen uit Wit-Rusland

25 september 2012

ZWIJNDRECHT - In samenwerking met ckv Albatros heeft sv Conventus op 12 september voor kinderen uit Wit Rusland een speciale sportactiviteit georganiseerd. Een groep van 29 kinderen van gastgezinnen uit Zwijndrecht en H.I. Ambacht reisden naar het sportcomplex Develstein voor een gevarieerd hand- en korfbalprogramma.

De Wit-Russische kinderen zijn onderdeel van Stichting Rusland Kinderhulp Zwijndrecht, dat zich inzet om kinderen uit Wit-Rusland gezondheidsverblijven te bieden. Deze kinderen zijn afkomstig uit het  gebied rondom Tsjernobyl, waar mensen nog steeds kampen met de straling van de nucleaire ramp, welke in 1986 plaatsvond. De kinderen die zo de reis naar Zwijndrecht konden maken blijven met hun begeleiders tot 13 oktober in Nederland.

De middag begon voor de Wit-Russische kinderen met een heerlijke lunch in de kantine van sv Conventus, waarna zij samen met enkele kinderen van de Nederlandse gastgezinnen het sportveld opgingen voor een gezamenlijke warming up. Vervolgens werden de kinderen in twee groepen verdeeld voor een kennismaking met hand- of korfbal. Na zo’n 45 minuten actief bezig te zijn geweest, togen zij weer richting de kantine om daar door de vrijwilligers opgewacht te worden met heerlijk vers fruit en een beker limonade.

De sportmiddag werd vervolgd met een wisseling van sporttak en werd er weer vrolijk op los gestuiterd en met de ballen gegooid. Na afloop stond er in de kantine nog een verrassing klaar: ijs met slagroom. De kinderen bleken duidelijk erg te genieten sportieve middag en hadden plezier in spel en sport.

Hierbij worden beide sportverenigingen en alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze middag mogelijk te maken bijzonder bedankt. Kijk voor meer informatie over de Stichting Rusland Kinderhulp en foto's van het verblijf van de kinderen in Nederland op http://zwijndrecht.ruslandkinderhulp.nl.

 

Deel dit bericht met je vrienden!