donderdag 2 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Wandelen in voetsporen van de monniken van Eemstein

17 juli 2012

ZWIJNDRECHT -  Het is sinds kort mogelijk om een wandeling te maken in de voetsporen van de monniken van het voormalig klooster Eemstein in de Zwijndrechtse Waard. Lidy van der Lans uit H.I. Ambacht heeft daarvoor een aardig boekje samengesteld. Met dit boekje in de hand kan een wandeling door het verleden gemaakt worden. Deze wandeling ligt klaar op de balie  in het bezoekers en informatiecentrum ´t Weetpunt in het Munnikepark op de hoek Munnikkensteeg/Develpad. ´t Weetpunt is geopend op woensdag/ zaterdag/ en zondagmiddag. Als u twee euro betaalt kunt volop genieten van de wandeling

Lidy van der Lans heeft in het boekje nauwgezet geschreven hoe de voettocht optimaal kan verlopen. Het gaat er bij de wandeling vooral om kennis te maken met de rijke historie in het gebied rond de Devel en Kijfhoek. De naam Munikkensteeg bijvoorbeeld heeft zijn naam ondermeer te danken aan de monniken die 600 jaar geleden in het klooster Eemstein leefden . De wandeling laat belangstellenden zien hoe het leven en denken van de monniken in dit gebied zich voltrok.

Lees meer over:

weetpunt monniken
Deel dit bericht met je vrienden!