zondag 23 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Huurder Woonkracht10 organiseert grote rommelmarkt in Geelgorsstraat

8 juni 2012 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 9 juni organiseert Natasja Voermans-Smits, huurder bij Woonkracht10, een rommelmarkt van 10.00 tot 16.00 uur aan de Geelgorsstraat in Zwijndrecht. Woonkracht10 ondersteunt dit initiatief van harte. In het bewonersblad Tien! deed de woningcorporatie een oproep om een Doe-Mee idee in te zenden. Een plannetje waar een buurt, straat of wijk van opfleurt, gezelliger van wordt, schoner of veiliger. We kregen veel leuke ideeën! De beste drie ideeën beloofde Woonkracht10 te helpen om hun plan uit te voeren. Daar is de rommelmarkt van Natasja er één van. 

“Leven in de brouwerij!”
Ze houdt van rommelmarkten, van gezelligheid in de straat, van het contact met buurtgenoten, kortom: van leven in de brouwerij! Dus, dacht Natasja, waarom kan het niet wat vaker Koninginnedag zijn? Ik wil een rommelmarkt organiseren! En zo zal geschieden op zaterdag 9 juni van 10.00 tot 16.00 uur. “Bij ons in de buurt gebeurt niet zoveel, er mag best eens wat leven in de brouwerij komen. En ik weet van Koninginnedag dat veel mensen houden van rommelmarktjes. Het is een trekpleister. Iedereen vindt dat gezellig, juist ook door het onderlinge contact.” De oproep van Woonkracht10 om een goed Doe Mee-idee in te zenden, was goed getimed:  “Ik wilde die rommelmarkt sowieso al organiseren en was zelfs al bezig met de gemeente om een vergunning te regelen. Toen las ik in de Tien! die oproep. Zo kwam alles mooi samen!

Leuke activiteit voor kinderen
Natasja is blij met de hulp die ze krijgt van Woonkracht10. Woonkracht10 helpt met het maken van flyers en ze gaan een leuke activiteit voor de kinderen organiseren, denk aan schminken of een springkussen. Ook komen er kraampjes met heerlijke hapjes. Alles natuurlijk volgens de Warenwet!”

Alle 57 plekken zijn bezet dus we hopen op veel bezoekers! “Weet je, mensen leven tegenwoordig een beetje langs elkaar heen. Maar het kan zo gezellig zijn onder elkaar. Dát wil ik bereiken met deze rommelmarkt!, aldus Natasja.” 

Rommelmarkt Geelgorsstraat
Zaterdag 9 juni 2012
10.00 tot 16.00 uur
Geelgorsstraat (en evt. directe omgeving) Nederhoven, Zwijndrecht

Deel dit bericht met je vrienden!