Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester zustergemeente Zwijndrecht overleden'
25apr 2012

Burgemeester zustergemeente Zwijndrecht overleden

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van burgemeester Willy Minnebo (67 jaar) van de Belgische gemeente Zwijndrecht.

Hij overleed op 20 april ten gevolge van darmkanker.

Minnebo heeft veel gedaan aan de verzustering tussen Zwijndrecht (NL) en Zwijndrecht (BE). Mede hierdoor is een hechte relatie tussen de zustergemeenten ontstaan. Minnebo was een markante en toegankelijke persoonlijkheid. Tussen hem en de gemeente Zwijndrecht in Nederland bestond een warme en hartelijke relatie. Regelmatig was er een ontmoeting tussen de beide colleges en ook de gemeenteraad maakte kennis met hem tijdens een werkbezoek. Naast bestuurlijke contacten met de zustergemeente onderhouden ook verenigingen en bedrijven wederzijdse contacten. Minnebo was onder meer jurylid tijdens de jaarlijkse taalwedstrijd die beide gemeenten om beurten organiseerden. Ook heette hij de deelnemers van de jaarlijkse fietstocht Zwijndrecht-Zwijndrecht welkom.

Het college van burgemeester en wethouders betuigt zijn medeleven met familie en vrienden.

Burgemeester Antoin Scholten en gemeentesecretaris Henk van Beelen zullen aanstaande zaterdag de uitvaart in Antwerpen bijwonen.Deel dit bericht met je vrienden!