Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Na achtervolging aangehouden

21 april 2012 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - De politie en medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben na een achtervolging een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden. Op zaterdag 21 april 2012 rond 05.25 uur wilden agenten de inzittende van een auto controleren die over de brug richting Dordrecht reed. Onderaan de brug gaven agenten een stopteken maar de bestuurder reageerde niet. De auto reed weer terug de brug op naar Zwijndrecht waarbij de snelheid opliep tot ongeveer 110 kilometer per uur. Op de Karel Doormanlaan reed de bestuurder een doodlopend stuk in bij de Karel Doormanlaan en de auto raakte een betonnen paal. Politiemensen hielden een verdachte aan.

De tweede inzittende rende weg en zag kans te ontsnappen. In de auto lagen allerlei spullen waaronder een computer. Verder was het contact van de auto doorverbonden. De politie onderzoekt of de auto gestolen is en de spullen in het voertuig afkomstig zijn van een woninginbraak die eerder in de nacht gebeurde bij de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. Tijdens de achtervolging hielden andere agenten op de Lindelaan in Zwijndrecht een 39-jarige man uit Dordrecht aan. Ze dachten eerst dat het ging om de persoon die weggerend was. Dat bleek niet zo te zijn. Wel stonden in de buurt schuurdeuren open en had de verdachte verwondingen. De politie onderzoekt of de 39-jarige ingebroken heeft in de schuurtjes.

Lees meer over:

lindelaan karel-doormanlaan
Deel dit bericht met je vrienden!