zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Chrétien Geertzen nieuwe directeur van het LOC@

6 maart 2012

ZWIJNDRECHT - Met ingang van 1 maart is Chrétien Geertzen (53) de  nieuwe directeur van het LOC@ in Zwijndrecht. In het nieuwe gebouw aan de Laurensvliet verzorgen het DevelsteinCollege, Walburg College en Da Vinci College gezamenlijk, maar ieder met behoud van eigen identiteit,  beroepsgericht onderwijs voor vmbo b/k en mbo.Hans Koutstaal op, die de afgelopen veertig jaar aan De Toorts, Mavo  Volgerland en het DevelsteinCollege verbonden is geweest, gaat met  ingang van 1 maart met pensioen.

Reden voor het bestuur van LOC@  Zwijndrechtse Waard omde invulling van de directiefuncties te  herzien. Na de opstartfase van het LOC@ in 2008 sluit een eenhoofdige leiding beter aan bij de toekomstvisie van het bestuur.

,,De drie scholen binnen het LOC@ vormen een bijzondere samenwerking,  die enorme potentie biedt voor leerlingen,aldus Geertzen, die als directeur van scholengemeenschappen en vmbo-scholen in Brabant en  Zeeland de afgelopen 15 jaar veel voor het vmbo heeft betekend.

,,Zo  biedt het LOC@ een breed aanbod aan opleidingen, er is voor iedere  smaak wel iets vinden. Binnen het LOC@ kunnen leerlingen na het  behalen van hun vmbo-diploma in hetzelfde gebouw doorstromen naar het  mbo. ,,Die doorlopende leerlijnen zijn heel belangrijk. Door het vmbo,  mbo en eventueel later hbo te doorlopen, krijgen leerlingen een goed  beroepsbeeld, licht Geertzen toe. De drie O's wil hij daarbij nog  beter met elkaar verbinden.

,,Door Onderwijs, Overheid en Ondernemers  met elkaar in contact te brengen, maken leerlingen beter of al eerder  tijdens de schoolloopbaan kennis met de praktijk. Dat is nu juist vaak  wat de leerlingen op het vmbo graag willen.?Het LOC@ is gevestigd in een nieuw gebouw met uitgebreide faciliteiten  voor leerlingen die beroepsgericht onderwijs volgen in de sectoren  Techniek, Zorg & Welzijn en Economie. Ook aan de zorg voor leerlingen  wordt veel aandacht besteed, zoals extra lessen  voor taal en rekenen  of ondersteuning bij andere vakken. Bovendien kunnen sportieve  leerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging op het LOC@ kiezen  voor het sportpakket.

,,Deze school laat zien dat met een goede samenwerking de vmbo-leerling op natuurlijke wijze kan doorstromen  naar het mbo. Een concept dat veel kansen biedt in de lokale regio, besluit Geertzen.

Lees meer over:

directeur chrétien geertzen
Deel dit bericht met je vrienden!