maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt speelt sterk gelijk tegen Meerwerk

27 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Aan Groote Lindt was het er alles aan gelegen om op zaterdag 25 februari minimaal een punt in eigen huis te houden tegen het hoger ingeschatte Meerkerk.

Meerkerk daar tegenover kwam om de volle winst te halen en zo aansluiting bij de kopploegen te behouden. Een gehavend Groote Lindt, er ontbraken 5 basispelers, verscheen op de mat. Ook door de eerdere confrontatie die uitliep op een zeperd waarbij met 7-1 verloren werd was men genoodzaakt zeer defensief te spelen.Toch kwam het 1e gevaar van de voet van Michael Slingerland die namens Groote Lindt de keeper passeerde maar zijn inzet voor de doellijn gekeerd zag door een van de verdedigers van Meerkerk. Daarna waren het de aanvallende impulsen van Meerkerk die de klok sloegen. Toch was het pas inde 34e minuut dat Patrick Vuurens dicht bij het doel kon komen maar zijn schot in de korte hoek via de paal weer het speelveld in zag komen. 

De verdediging van Groote Lindt bleek echter een onneembare vesting en ook met schoten vanaf de 2e lijn wist Meerkerk het doel niet te vinden. En net toen het rustsignaal dreigde aan te vangen wist Groote Lindt met een van zijn spaarzame uitvallen Meerkerk te verrassen. Het was rechtsback Max Klootwijk, normaal acterend in A1, die de bal op eigen helft wist te onderscheppen en zijn aanstormende opponent wist uit te kappen. Hij kon vrijuit opkomen en plaatste de bal precies op maat naar Michael Slingerland die tussen twee verdedigers door de weg naar het doel wist te vinden. Deze bleef uiterst koelbloeding en schoof de bal buiten het bereik van keeper Klaas Jan van Zessen in de verre hoek. 1-0 voorsprong en vrijwel direkt daarna het rustsignaal. 

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Na 5 minuten nu wel een levensgevaarlijke kans voor Joey van Putten die het strafschopgebied van Groote Lindt was binnengedrongen en de bal langs Raymond Klootwijk kon schuiven. Echter het was de zeer attente Sven Tak, normaal uitkomend voor het 2e elftal, die naar binnen was gekomen en de bal net voor de doellijn kon wegwerken. Tot aan de 60e minuut hield een stug verdedigend Groote Lindt partij. Echter op dat moment een arbitrale dwaling van de heer v.d. Linde. Danny Muller leidde balverlies en probeerde met een sliding de bal te heroveren. Bij deze actie bleef de voet van de tegenstander achter de schoen van Danny haken en trok de arbiter vol ongeloof van alles en iedereen een rode kaart en kwam Groote Lindt met 10 man te staan. 

De ruimtes die ontstonden werden steeds groter en zodoende de druk op het doel van Groote Lindt ook. In de 75e minuut moest Groote Lindt capituleren en kon het niet voorkomen dat Joey van Putten de bal vrijuit kon inkoppen en voor de gelijkmaker zorgde. Met nog een kwartier te spelen lukte het Meerkerk niet om de winnende treffer te maken. Ook niet met behulp van arbiter v.d. Linde die een terugspeelbal zag in een, in het eigen strafschopgebied, uit paniek weggetrapte bal van een van de verdedigers van Groote Lindt maar waar doelman Raymond zich in de baan van het schot wierp om balbezit te behouden. 
Vooraf een stand waar Groote Lindt voor getekend had maar waar achteraf toch een zuur gevoel overheerste dankzij arbiter v.d. Linde. 

45e minuut 1-0 Michael Slingerland
75e minuut 1-1 Joey van Putten 

Rood: Danny Muller, geel: Ewald Euser, Dave Klootwijk (allen Groote Lindt)
Geel: Brian Vink, Gert Jan Koekoek (allen Meerkerk)

Lees meer over:

voetbal groote lindt meerkerk
Deel dit bericht met je vrienden!