donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Belangrijke overwinning handballers sv Conventus na ware thriller tegen ETC

27 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Een spannender script voor de wedstrijd van de handbalheren van sv Conventus tegen ETC zou niet verzonnen kunnen worden: Het team van coach Hans van der Wiel wist een achterstand van drie punten in de rust om te buigen in een voorsprong van één punt, waarna doelman Jordy Vreugdenhil in de allerlaatste seconde een penalty tegenhield om Conventus de volle punten te geven.

Na eerder met één punt verschil van ETC te hebben gewonnen, stond vast dat het een spannende strijd zou worden tegen de ploeg uit Hoogvliet. Conventus kwam in de eerste helft echter slecht uit de verf en keek met de rust al tegen een 9 – 12 achterstand. In de tweede helft begon het team beter in het spel te komen en wist het gat volledig te dichten. Na zelfs twee punten voor te hebben gestaan, kwam Conventus met twee minuten op de klok één punt achterstand te staan. 

Een doelpunt van Richard van Dijke bracht de stand vervolgens gelijk, waarna Conventus met 45 seconden op de klok zelfs de kans kreeg om met een penalty op voorsprong te komen. Deze kans wist het team niet te benutten, maar met 20 seconden te gaan kreeg het team weer balbezit, waarna er via een snelle aanval opnieuw via Richard van Dijke gescoord kon worden. Het team dat de zege op dat moment al bijna vierde hield echter geen rekening meer met een tegenaanval. Deze kwam er echter wel, welke Conventus twee seconden voor het eindsignaal met een overtreding wist te stoppen. Dit werd door de scheidsrechters bestraft met een penalty, wat alle druk bij keeper Jordy Vreugdenhil legde. Met een snelle reflex wist de keeper zich voor het team onsterfelijk te maken door de bal met zijn voet tegen te houden en zo Conventus’ kansen op het kampioenschap levend te houden, dit tot grote vreugde van het team en de volle tribune.

Conventus Dames 1 kon ondanks een sterke eerste helft geen potten breken tegenover leider in het kampioenschap Foreholte en verloor met 12 – 16. In een uitwedstrijd bij Ventura verloor Conventus Dames 2 met 19 – 8. 

 

Lees meer over:

sv conventus handbal etc
Deel dit bericht met je vrienden!