zaterdag 29 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Twintig Heerjansdammers gaan helpen in Letland

24 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Jaap en Mirjam Verschoor uit Heerjansdam zijn actief voor de Stichting Thimo uit Heerjansdam. Het doel is het verspreiden van het evangelie van Jezus Christus door het organiseren van korte zendingsreizen over de hele wereld en het organiseren van diverse evenementen binnen Nederland.

Op zondag 26 februari 2012 gaat een grote groep mensen uit verschillende landen voor 1 week vertrekken naar Letland, waaronder ook 20 deelnemers uit Heerjansdam namens de Stichting Thimo.

De Heerjansdammers gaan naar het stadje Jekabpils in Letland. Deze plaats wordt ook wel genoemd ‘de poort van Ladgela’. Ladgela is de armste provincie van Europa. Met elkaar zullen ze ter plekke o.a. 1500 voedselpakketten gaan maken en persoonlijk uit gaan delen. Verder zullen ze o.a. kleding uit gaan delen, een programma verzorgen in een bejaardentehuis en een programma verzorgen in een gevangenis. 
Vanuit Nederland sluit de groep aan bij de Jeugd met een Opdracht Zweden (YWAM Stockholm), die deze actie organiseert. 

Tijdens de voorbereidingen hebben we in Jekabpils verschillende instanties bezocht. Zij hebben vervolgens hun noden aan bekend gemaakt: kleding, toiletspullen, matrassen, badslippers, sokken, vitamines, ondergoed, puzzels, spellen, dekens en nog meer handige spullen. De afgelopen weken zijn deze goederen ingezameld, zodat er eind februari ook nog een aparte truck met goederen naar Letland kan reizen.

Jaap en Mirjam Verschoor:"We willen ons praktisch inzetten voor de medemens. Dus voornamelijk met daden en niet alleen met woorden, om zo Gods liefde te laten zien aan mensen. Praktische inzet is de sleutel. De mensen zien daar dan ook dat wij hen willen helpen, daarmee zeggen we eigenlijk: God ziet jou, Hij houdt van jou.”

Aanstaande zondagmorgen om 5.45 uur gaat de groep vertrekken vanuit Heerjansdam.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.zendingsreis.nl.

Op de foto: Jaap en Mirjam Verschoor in Heerjansdam van de stichting Thimo links, in het midden hun dochtertje en rechts Corma Bezemer van Jeugd met een Opdracht Rijnmond.
 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!