zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Verenigingen in Zwijndrecht gestart met trainingen voor verantwoord alcohol schenken

17 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Het regionale alcoholpreventieproject 'Verzuip jij je toekomst?!' en de gemeente Zwijndrecht bieden plaatselijke verenigingen trainingen aan voor verantwoord alcohol schenken, de zogeheten ‘IVA-trainingen’. De eerste trainingen voor barvrijwilligers in Zwijndrecht vonden vorige week plaats bij sportvereniging Conventus, de Zwijndrechtse brandweer en harmonievereniging ‘Het Geklank des Konings’. Ook wethouder Slotema bracht een bezoek aan een van de trainingen en ging kort in gesprek met de trainer. De wethouder gaf de aftrap voor de training, waarbij hij het belang van de IVA-trainingen benadrukte. Ondanks het koude en gladde weer was de opkomst groot.

Alle (sport)verenigingen hebben een uitnodiging voor de training ontvangen. Het volgen van deze trainingen kost de verenigingen geen geld. De eerste trainingen vonden afgelopen week plaats. Op 28 maart is het de beurt aan Honkbal- en Softbalvereniging Zwijndrecht en Stichting De Vergulde Swaen. Ook Schietsportvereniging 'Als ‘t Moet' heeft zich recent nog aangemeld voor de IVA-trainingen.

Verzuip jij je toekomst?! 
De trainingen zijn één van de speerpunten van het programma 'Verzuip jij je toekomst?!'. Dit is een project dat tot doel heeft het hoge alcoholgebruik onder jongeren te ontmoedigen. Volgens de Drank- en Horecawet moet er, wanneer er in de kantine alcohol wordt geschonken, altijd een leidinggevende of een barvrijwilliger aanwezig zijn die een training heeft gevolgd.

Inhoud training 
De training geeft antwoord op vragen als 'Wat heb ik als barvrijwilliger te maken met de drank- en horecawet?', 'Wanneer moet je om legitimatie vragen?' en 'Hoe houd je voet bij stuk?'. Barvrijwilligers geven aan vooral de praktijkvoorbeelden erg nuttig te vinden. Door het volgen van de training kunnen ze 'beter hun mannetje staan', zo blijkt uit eerdere evaluaties. Na afloop krijgt iedere deelnemer een persoonlijk certificaat.

Meer informatie vindt u op http://www.verzuipjijjetoekomstzhz.nl en op http://www.opgroeieninzwijndrecht.nl.

 

Lees meer over:

alcohol training conventus
Deel dit bericht met je vrienden!