maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Europees titelgevecht full Muay Thai dames tijdens sportgala Diamond Gym

9 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Tijdens het sportgala van Diamond Gym, op zaterdag 18 februari, vindt voor het eerst in Nederland een Europees titelgevecht full muay thai voor dames plaats. De Kroaatse titelhoudster Nevenka Mikulic neemt het op tegen haar uitdaagster Feride Kirat van Diamond Gym. Daarnaast vinden nog ruim 25 gevechten in de B-, C-, jeugd en nieuwelingen klasse plaats. Onder andere voormalig Nederlands kampioen teakwondo Marino van de Ruit en zijn zusje Denise, kampioen taekwondo Zuid-Holland, maken hun debuutgevecht in het kickboksen. 

Vechters van Diamond Gym nemen het op tegen vechters van verschillende sportscholen uit heel Nederland. Het gala vindt plaats bij Diamond Gym aan de Lindtsebenedendijk 151-155 in Zwijndrecht. De weging begint om 11.00 uur, de wedstrijden om 13.30 uur. Kaarten kosten €12,50 in de voorverkoop, aan de deur €15,00.

Europees Titelgevecht 
In de dames C klasse daagt de zeventienjarige Feride Kirat (Nederland), de 32 jarige titelhoudster Nevenka Mikulic (Kroatië), uit. De dames vechten om de Europese titel full muay thai in de amateurklasse, wat inhoudt dat knieën en ellebogen op het lichaam en gezicht zijn toegestaan, zonder beschermers. Dit is nog nooit eerder in Nederland gebeurd. De winnaar van deze partij mag zich ITMF (International Muay Thai Federation) Europees Kampioen in de amateurklasse noemen. Het gevecht duurt vijf maal twee minuten. Feride en Nevenka hebben elkaar al eerder ontmoet in Slovenië. Toen heeft Nevenka gewonnen op punten. Feride is gebrand om te winnen en is van plan Nevenka geen minuut met rust laten. Nevenka, op dit moment nummer 7 van de wereldranglijst, zal haar uiterste best doen haar titel te behouden. Dit belooft een geweldige match te worden.

Meer dan 25 gevechten
Binnen de gevorderde B-klasse gaat de tweede hoofdpartij tussen twee Rotterdamse vechters, Kid Maduro (Team Verre Oosten) en Marvin Monteiro van Brito Gym. In de C klasse neemt talent Eros Terwal van Diamond Gym, 16 jaar, het op tegen Qodrat Nasr van Budaya uit Cuijk. Eros heeft meerdere wedstrijden achter de rug en is kampioen van het Multifestijn 2011. Marino van de Ruit, 20 jaar, voormalig Nederlands kampioen taekwondo, maakt in de Nieuwelingen klasse zijn debuut binnen het kickboksen. Hij vecht tegen Jaoud van Team X-plosions uit Nijmegen. Zijn jongere zusje, Denise van de Ruit, maakt binnen de jeugdklasse haar debuut. Denise is taekwondo-kampioen van Zuid-Holland. Bij de jeugd strijd Cengiz Kirat (Diamond Gym) tegen een aantal leeftijdgenoten in een toernooi, waarbij de Nederlandse Titel op het spel staat.

Kortom: het belooft een spannende dag vol interessante gevechten te worden. Voor meer informatie en kaarten ga je naar www.diamondgym.nl.

Lees meer over:

diamond gym gevechten
Deel dit bericht met je vrienden!