maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Achtste finale jongens en heren in Tilburg

6 februari 2012

ZWIJNDRECHT - In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen voor jongens en heren vond voorbije weekend in de Sporthal T-Kwadraat in Tilburg de achtste finale plaats. In de geschiedenis van het herenturnen was het de eerste keer dat, met uitzondering van de turners keuzestof uit de eredivisie, alle turners uit geheel Nederland elkaar tegelijk in de achtste finale troffen. Meer dan duizend gymnasten streden om de startbewijzen voor de twee kwart finale van de volgende maand. 

De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O was hierbij met een grote delegatie vertegenwoordigd in diverse divisies en leeftijdscategorieën. Naast individuele successen wisten de Zwijndrechtse turners op vier na allemaal door te dringen tot de kwart finale.
 
Individuele successen kwamen op naam van Dennis Swinklels (1ste bij de instappers  eerste divisie), Martin Mange en Sjoerd van Veldhuizen (2de resp. 3de bij de pupillen van de talentendivisie), Ischa Statie (2de bij de jeugd derde divisie), Koen van den Ende (3de bij de junioren-l van de derde divisie)
 
Net buiten het erepodium op de vierde plaats eindigden Sybe van Bijnen (instap 2de divisie), Wesley de Haas (pupil takentendivisie) en Luuk Huernink (pupil eerstedivisie)
 
Verder drongen door tot de kwart finale:
Mitchel de Haas en Lance Visser (beiden benjamins), Gijs Zijderveld, Antwan Put enYuri Visser (allen instap 2de  divisie), Tom Feddema, (pupil talentendivisie), Marcus de Jonge, Alexei Tito  en Bradley Noordzij (allen pupil 1ste  divisie), Thomas van der Helm en Damian Manneken (beiden pupil 2de divisie), Leon van der Wel, Björn Bakker, Damian Scheper, Koen Kappetijn, Kevin van Sonsbeek en Mike Kranendonk (allen pupil 3de divisie), Dyon Purperhart, Sander Hölscher, Jordy Hagestein en Thomas Kok (allen jeugd 2de divisie), Devin Geurts (junior-l 3de divisie), Jens van der Helm (junior-l 1ste divisie) Danny de Lange, Paul Vermeulen en Ruben van Beelen (allen junior-ll 2de divisie), Erik Gàl (junior-ll 1set divisie), 
Martin Vrielink (senior 2de divisie), Roel van der Beek, Stefan Raats en John Legen (senior 1ste divisie)
Deel dit bericht met je vrienden!