zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros 3 wint van Ventura Sport 2

30 januari 2012

ZWIJNDRECHT - Albatros moest afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper TOP uit Arnemuiden. In een overvolle en mooi versierde Develsteinhal werd de thuisploeg ondersteunt door enthousiaste en luidruchtige jeugd. In de eerste helft kon Albatros goed meekomen met de koploper. Met name het verdedigingswerk werd goed uitgevoerd. Bij rust was het 8-9 in het voordeel van TOP. In de tweede helft kon het nog alle kanten op gaan en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De arbiter had een kluif aan het consequent beoordelen van fysieke en felle duels. In de slotfase was het invaller Ot Huyser die Albatros langzij schoot (14-14). Helaas was een winnend doelpunt net te veel gevraagd en deelden de ploegen de twee punten. Door het gelijkspel loopt Albatros niet in op de koplopers en wordt het nog heel lastig om kampioen te worden.

De reserves van Albatros zijn de laatste weken in goede vorm. Al snel in de wedstrijd pakte de ploeg van invalcoach Eddo Bakker een voorsprong tegen Swift 2. De Zeeuwen kwamen nog wel langszij maar in de slotfase was het Albatros die het meest trefzeker was en won met 16-12!
 
Albatros 3 won wederom haar wedstrijd. Ventura Sport 2 werd verslagen met 8-12. Het 3e doet nog altijd mee in de strijd om het kampioenschap.
 
Ook Albatros 7 heeft zicht op het kampioenschap. Na een 0-3 achterstand tegen Nikantes 4, vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd en in de tweede helft kwamen de gasten er niet meer aan te pas. De eindstand was 11-6 in het voordeel van de thuisploeg. Door het verlies van koploper Trekvogels 5 staat Albatros gelijk in verliespunten met de Rotterdammers en lijkt het kampioenschap tussen deze ploegen te gaan. 
 
Albatros A3 speelde een belangrijke wedstrijd tegen medetitelkandidaat Keep Fit A1. Albatros kwam al snel op voorsprong. Dit resulteerde in gefrustreerde uitlatingen aan de kant van Keep Fit, waarbij vooral de scheidsrechter het moest ontgelden. In de tweede helft kwam Keep Fit langzij maar uiteindelijk was het Wessel de Zeeuw die in de laatste seconden een vrije bal wist te benutten en zo winst uit het vuur wist te slepen (14-13). Een dame van Keep Fit kon haar frustraties niet in bedwang houden en trapte na een duel onder de korf na en moest het veld vroegtijdig verlaten. 
 
B1 speelde een goede wedstrijd tegen SDO (V) en pakte een voorsprong van 8-5. Ook in de tweede helft bleef de ploeg scoren en won haar wedstrijd.
 
Albatros B5 speelde gelijk tegen koploper PKC B6 met 4-4 en heeft hierdoor nog geen wedstrijd in 2012 verloren.
 
Aanstaande dinsdag speelt Albatros 1 om 21.00 uur de halve finale in de RTV Rijnmond Korfbal Cup 2011/2012 tegen DeetosSnel 1. Zal Albatros voor een stunt kunnen zorgen?
 
Deel dit bericht met je vrienden!