Groote Lindt speelt gelijk tegen SV Capelle

23 januari 2012

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 21 januari speelde Groote Lindt thuis tegen SV Capelle. In de 7e minuut werd Capelle gevaarlijk via een pass van Ate Zijlmans op Jurgen van Selst. Groote Lindt speler Dave Klootwyk beging echter een overtreding op de doorgebroken Van Selst en mocht met rood van het veld af. Capelle deed in eerste instantie weinig met dit veldoverwicht.

In de 11e minuut kwam Groote Lindt zelfs op voorsprong via Mischa Strauss. Aan dit doelpunt hing een buitenspellucht, maar desondanks werd de treffer toegekend: 1-0.

Groote Lindt kon echter niet lang van de voorsprong genieten, want in de 13e minuut belandde de bal via een voorzet van Davey van Balkom bij Jurgen van Selst, die hieruit de 1-1 binnenkopte. Hierna waren de betere kansen in de eerste helft voor Capelle: een schot van Davey van Balkom ging naast en ook doelpogingen van Ruud Klijn en Jurgen van Selst leidden niet tot een treffer. De ruststand bleef derhalve 1-1.

Enkele minuten na rust kwam Groote Lindt weer op voorsprong: een vrije trap werd door Capelle doelman Kuijsten los gelaten en Michael Slingerland (zie foto) kon hieruit de 2-1 binnenwerken. Capelle deed echter snel wat terug: Jurgen Bakkers raakte in dezelfde actie zowel de paal als de lat, maar dus geen doelpunt voor Capelle.

In de 71e minuut kwam Capelle echter wel op gelijke hoogte: via een actie van Ate Zijlmans belandde de bal bij Davey van Balkom, die hieruit de 2-2 kon binnenkoppen. Even later werd het echter weer 3-2 na slordig verdedigen van Capelle: Michael Slingerland kon hiervan wederom profiteren en derhalve 3-2.

In de 84e minuut een actie van Tjeerd Verhoeven, waarna Capellenaar Davey van Balkom binnen de 16 meter werd neergehaald. Jurgen van Selst benutte de penalty en dit betekende de 3-3, wat ook de eindstand betekende.