maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Start Vivera-infopunten in Zwijndrecht

13 januari 2012

ZWIJNDRECHT - Informatie over wonen, zorg, welzijn en inkomen is vanaf nu nog beter bereikbaar voor inwoners uit Zwijndrecht. Vanmiddag opende Elbert Vissers, wethouder Zorg en Welzijn, bij de Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht, officieel één van de nieuwe Vivera-infopunten.  

Om inwoners gemakkelijk en goed te informeren over ondersteuning op het gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomen zijn de Vivera-infopunten opgericht. Medewerkers van het Vivera-infopunt geven informatie, beantwoorden direct vragen of schakelen wanneer nodig de juiste persoon of organisatie in. Bij het Vivera-infopunt krijgen inwoners dus direct passende informatie met betrekking tot hun persoonlijke situatie en ondersteuningsvraag. 

Een wijk met voorzieningen
Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge én oude mensen prettig kunnen samenleven en dat zij midden in de samenleving blijven staan, ook als ze minder mobiel worden en meer zorg nodig hebben. Een goed voorzieningenniveau in de wijk is daarbij een voorwaarde. Om een goed voorzieningenniveau te bereiken werkt de gemeente samen met woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen aan ‘Vivera’, een concept voor levensloopbestendig wonen.

Vivera, ondersteuning in de buurt 

Al in 2003 hebben zorg- en welzijnsinstellingen, woningcorporaties en de gemeente de handen ineen geslagen om de doelstellingen van Vivera te realiseren. De afgelopen jaren is Vivera al in verschillende wijken in de praktijk gebracht zoals de Plantage, de Lus, IJsvogelplein, ’t Anker, Eemstein en Zonnestein en Duivenvoorde. Al deze projecten beschikken inmiddels over een zorgsteunpunt alsmede een wijkcentrum voor ontmoeting, activiteiten en dienstverlening.  

Bezoek het Vivera-infopunt
De Vivera-infopunten zijn te bezoeken bij: Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht, De Nederborgh, De IJsvogel, Swinhove en Aafje (locatie Langeweg en IJsselmeer). Medio 2012 komt er ook een infopunt bij wijksteunpunt Walburg en in Heerjansdam. Meer informatie op www.zwijndrecht.nl 
Deel dit bericht met je vrienden!