Kindcentrum Nova feestelijk geopend

03 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Kindcentrum Nova feestelijk geopend

ZWIJNDRECHT - Woensdag 1 februari jongstleden was het zover. De opening van twee nieuwe kindcentra in Zwijndrecht! De opening was een bezegeling van een lange intensieve samenwerking tussen de twee basisscholen en Yes! Kinderopvang en staat ook voor de start van iets moois. Het kindcentrum is een vertrouwde omgeving waar kinderen van jongs af aan komen, waar ze naadloos doorstromen van opvang naar onderwijs en van sport- en spelactiviteiten naar logopedie.

Het is een tweede thuis waar kinderen alles krijgen wat ze nodig hebben om zich te optimaal te ontwikkelen, waar normen, waarden en regels overal hetzelfde zijn en waar ieder kind zich gezien en gehoord voelt. Een unieke plek waar kinderen de hele dag stralen en waar ze een schitterende basis leggen voor de rest van hun leven.

Feestelijke opening
Om 08:45 uur vond de opening plaats van het kindcentrum waar basisschool Tandem en Yes! Kinderopvang locatie Hoendersekade al jarenlang nauw met elkaar samenwerken.
Schooldirecteur Léon Papavoine en Yes! Kinderopvang locatiemanager Rebecca Ringeling benadrukten vooral dat ze inhoudelijk al een kindcentrum waren, maar vandaag echt naar buiten treden als één kindcentrum. Een tweede thuis waar je van baby tot en met groep 8 mooie activiteiten samen met elkaar doet. Waar waarden, normen, omgangsvromen en de begeleiding op elkaar is afgestemd. Waar optimale aandacht voor kinderen is en aanvullende ondersteuning geboden kan worden. Wethouder Jolanda de Witte kreeg een groot applaus van het publiek op de vraag of iedereen het leuk vond dat er nu een kindcentrum is. Na deze enthousiaste reactie was het tijd voor de onthulling van de naam en het logo. Het kindcentrum krijgt de naam Kindcentrum Nova, locatie Walburg.

Om 9:45 uur was het tijd voor de opening van het kindcentrum van Basisschool Develhoek en Yes! Kinderopvang locatie Beethovenlaan. Schooldirecteur Sandor van der Laan en Yes! Kinderopvang locatiemanager Marian Schouten vertelden dat ze al lange tijd met veel plezier samenwerken. De afgelopen jaren is deze samenwerking nog intensiever geworden waardoor de kinderen in een nog fijnere omgeving samen kunnen zijn.

Wethouder Jolanda de Witte had ook hier de eervolle taak om de naam en het logo samen met één van de jongste en één van de oudste kindjes te onthullen. Onder luid applaus van het publiek werd het bord met daarop de naam en het nieuwe logo onthuld. Het kindcentrum krijgt de naam Kindcentrum Nova, locatie Heer Oudelands Ambacht.

Kindcentrum Nova
Alle kindcentra van Yes! Kinderopvang en OZHW voor PO & VO krijgen de naam Kindcentrum Nova. Nova staat voor ster. Alle kinderen zijn sterren die de hele dag schitteren. En als een ster gaat stralen dan ontstaat er iets moois. Alle kinderen hebben een talent en zijn uniek. Binnen Kindcentrum Nova worden deze talenten gezien, krijgen een podium en komen tot optimale bloei; hier gaan de kinderen van stralen! Ook staat nova voor nieuw. De opening van het kincentrum is het begin van iets nieuws.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.