Driemaal zilver bij de eerste NK Plaatsingswedstrijd toestelturnen

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Driemaal zilver bij de eerste NK Plaatsingswedstrijd toestelturnen

ZWIJNDRECHT - Bij de in Breda gehouden eerste NK-plaatsingswedstrijd individueel toestelturnen voor meisjes en dames heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O beslag gelegd op drie zilveren medailles.

Esmé Geldorp kwam hierbij het dichts bij het goud. Met slechts 0,008 punten verschil moest zij zich gewonnen geven tegenover haar naaste concurrente Larissa Noll van S.V. PAX uit Haarlemmermeer. Zij voerden hun strijd aan in de juniorcategorie van de 1ste divisie. Met een puntentotaal van 48,167 liet Esmé zich het zilver omhangen. In deze categorie miste Desiree Storm net het podium. Zij werd met 46,317 punten vierde.

Christina Lorsé bond de strijd aan bij de instappers-N1. Met 53,808 punten turnde zij zich naar het zilver.
Tot een gelijk resultaat kwam Vicky Vercauteren bij de senioren van de 1ste divisie. Haar totaalscore kwam uit op 48,042 pnt.

De meestal succesvolle Melanie Stout, uitkomend in de pupil-1-N1-klasse, moest deze keer  een misser op de brug incasseren waardoor het uitzicht op een medaille verloren ging. Zij  duikelde met een eindscore van 50,458 punten naar een vijfde plaats in het eindklassement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.