Jeugdteam Albatros eerste zaalkampioen van dit seizoen

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Jeugdteam Albatros eerste zaalkampioen van dit seizoen

ZWIJNDRECHT - F4 mag zich de eerste kampioen van dit zaalseizoen noemen bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros. Het vlaggenschip wint een belangrijke wedstrijd van HKC. 

Na de 18-0 winst op Vitesse F4 is Albatros F4 de eerste zaalkampioen. Met maar liefst 175 doelpunten voor en slechts 13 tegen in 10 wedstrijden de terechte kampioen! Voorzitter Max huldigde de kleine kanjers onder grote belangstelling en natuurlijk was er taart.

Het vlaggenschip speelde een belangrijke wedstrijd tegen HKC en nam een 2-0 voorsprong omdat HKC blunderde in de verdediging en een strafworp miste. Via 3-3 gaf de thuisploeg gas en nam een 6-3 voorsprong die bij rust uitgebreid was naar 13-6. Aanvallend speelde Albatros geduldig en scoorde over meerdere schijven terwijl bij HKC de schotkracht ondermaats bleef. HKC gooide veel fysieke kracht in de strijd maar Albatros bleef relatief gemakkelijk overeind.

De tweede helft begon met een doelpuntloze fase van Albatroskant maar Inez brak de ban. Vanaf 15-8 knokte HKC zich nog een keer terug tot 15-12 maar Albatros herstelde zich en gaf HKC geen hoop meer: 20-15.

Albatros 2 trof een slim en scherp Oranje Wit 4 en kon er te weinig tegenover zetten (16-22). A1 kon het niet bolwerken tegen koploper DSC, maar A2 won met 13-17 van Excelsior. Albatros 3 vocht weer een close duel uit met GKV, maar kwam wel als winnaar uit de strijd. Verder was er bij de senioren winst voor het 5e, 7e, 9e en 10e.

D1 speelde zoals altijd weer een thriller en kwam bij Kinderdijk 5-1 achter. De achterstand werd echter omgebogen naar een 12-13 winst. Weer een stapje dichterbij de titel. De hoogste uitslag is deze week voor E1 dat HKC met maar liefst 36 – 4 afdroogde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.