donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Team Grootschalige Opsporing werkt aan onderzoek naar dood 37-jarige man

13 september 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft een nader onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 37-jarige man uit Zwijndrecht. Hij verdween na een avond stappen in Dordrecht en werd op woensdag 7 september levenloos aangetroffen in de Oude Maas aan de Hooikade in Dordrecht.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkt aan de zaak. Dit vanwege het feit dat er uit sectie geen duidelijke doodsoorzaak naar voren is gekomen. Het team bestaat uit zo’n 20 rechercheurs en zoekt uit wat er met man is gebeurd voorafgaand aan het aantreffen van zijn levenloze lichaam in het water.

Getuigenoproep
Tot dusver is bekend dat de man in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september is uitgeweest in horecagelegenheid Bibelot aan de Wijnstraat in Dordrecht. Omstreeks 03.00 uur is hij daar voor het laatst gezien. Zijn fiets werd diezelfde nacht gevonden aan de Nieuwe Haven ter hoogte van het Blauwpoortsplein en bleek niet op slot te staan. De fiets betreft een witte Cumberland, herenmodel met voorop een houten krat.

Op zondagmorgen 4 september hebben verschillende buurtbewoners van de omgeving Maartensgat/Korte Engelenburgerkade een paar schoenen zien staan die mogelijk van de vermiste man zijn geweest. Deze hebben daar enige tijd gestaan en zijn later waarschijnlijk  door een onbekende vinder meegenomen. Wie weet waar deze schoenen zijn?
Mensen die informatie hebben over de schoenen en/of over het 37-jarige slachtoffer worden verzocht contact op nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000.

Deel dit bericht met je vrienden!