zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Een Zomermiddag in Bijbelse sfeer in het Arboretum

28 augustus 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Met druivensap en matzes met honing werden de bezoekers ontvangen in ’t Weetpunt, op 26 augustus 2011.
Helemaal in stijl voor een Bijbelse wandeling in het paradijselijke Arboretum. Prachtige bloemstukken met druivenranken, noten, een granaatappel en het bittere kruid stonden op de tafels. Later mochten enkele gasten ze meenemen naar huis.

Lidy van der Lans, medewerkster bij het Arboretum Munnike Park  legde uit dat deze middag het thema ‘Bijbelse bomen en planten in het Arboretum Munnike Park’ had. Deze middag werd georganiseerd door de commissie Vorming en Toerusting van de samenwerkende Zwijndrechtse kerken.

Lidy van der Lans is IVN-natuurgids en ontwikkelde een Bijbelse wandeling in het Munnike Park. Daar schreef ze een boekje over.  Nadat we naar het verhaal ‘De droom van God’ hadden geluisterd, vertrokken we naar het park. We genoten van de planten en bomen die al zoveel eeuwen geleden ook in het Bijbelse land voorkwamen. En wat rook het heerlijk in het park. Allerlei zomerse geuren omringden ons. 
Bij het ‘kruidenrondje’ mochten we wat bloemen plukken om daar later een mooie zomerkaart mee te beplakken.

Na de rondwandeling in het prachtige en zo mooi onderhouden  park dronken we nog een glaasje druivensap, waarbij nu dadels gevuld met geitenkaas werden gepresenteerd. Lidy had een wel heel realistische puzzel bedacht. Ze legde takken uit het hele park op de tafels en in groepjes, je mocht met elkaar overleggen, zochten we uit van welke bomen ze geplukt waren. Een zomermiddag waar we met genoegen en dankbaarheid aan terug denken.

Lees meer over:

weetpunt
Deel dit bericht met je vrienden!