donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatrosteams oefenen in stromende regen

15 augustus 2011 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros 1, 2 en A1 hebben  hun eerste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Maassluis was afgelopen zaterdag te gast op het kleddernatte Develsteincomplex. A1 en senioren 1 beten het spits af en hadden beide in de eerste helft nauwelijks moeite met de gladde bal. De nieuwe selectietrainers zagen de wit-roden tot hun tevredenheid al makkelijk combinerend tot scoren komen. De wedstrijden werden natuurlijk gebruikt om veel spelers in actie te zien en er werd dus veelvuldig gewisseld. Beide wedstrijden eindigden in een 15-11 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Albatros 2, dat ook dit seizoen gecoached wordt door Elwin Lommers, was veel scherper dan het jonge team van Maassluis 2 en won met maar liefst 17-6. Ondanks het slechte weer waren al veel kijkers op de wedstrijden afgekomen. A.s. zaterdag oefenen dezelfde drie Albatrosteams op een toernooi bij Kinderdijk in Alblasserdam en nemen vijf teams deel aan het toernooi bij buurman Conventus.
Aangezien deze week de basisscholen weer beginnen, zullen ook alle jeugdteams van de club de training hervatten. Albatros zal aan de veldcompetitie gaan deelnemen met 40 teams, dus dat betekent weer veel drukte op het kunstgras. Ook heeft de vereniging dus veel kader nodig om alle teams van een trainer, coach en scheidsrechters te voorzien.

De mensen die zich niet bezig houden met het technische gebeuren steken hun handen elders uit de mouwen. Zo moet er vijf dagen per week barbezetting zijn, worden er veel activiteiten georganiseerd en bovendien is de club haar zes jaar oude kantine aan het opknappen. Vele handen maken licht werk is hierbij het motto.

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!