donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Politie zoekt getuigen van beroving

3 augustus 2011 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Twee mannen hebben op 2 augustus tussen 13.15 en 13.30 uur op het Tomatenplein in Zwijndrecht een pakketbezorger van een aantal mobiele telefoons beroofd. De bezorger had juist bij de centrale toegangsdeur naar de huisnummers 164-182 aangebeld en was vervolgens door de deur naar binnen gegaan, toen twee mannen op hem af kwamen.

Onder bedreiging van een wapen moest hij zijn autosleutels afgeven en werden de telefoons uit zijn auto weggenomen. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De mannen vluchtten vervolgens via de Veilingdreef in de richting van de Burgemeester Bruïnelaan weg. Aanvankelijk vluchten ze te voet weg.

De daders hadden beiden een getinte huidkleur en hadden donker haar. Eén van hen was een jaar of 20, de ander werd tussen de 27 en 30 jaar geschat. De jongste van de twee droeg een rood jack met daaronder een wit shirt en een petje. De oudste droeg een wit trainingspak en een grijze muts.

De politie heeft van het slachtoffer zijn aangifte opgenomen, heeft dezelfde direct een buurtonderzoek gehouden en heeft dezelfde middag een sms-alert met daarin een getuigenoproep verspreid. Wie getuige van de beroving is geweest en nog niet met de politie heeft gesproken wordt gevraagd dat alsnog te doen. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht. Anoniem bellen kan ook op telefoonnummer 0800-7000 (gratis).

Deel dit bericht met je vrienden!