donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Tekortkomingen in veiligheid bij Brenntag opgeheven

17 juli 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Deze week is door staatssecretaris Atsma een lijst bekend gemaakt met twaalf risicovolle bedrijven waarvan de veiligheid tekort schoot. Het Zwijndrechtse Brenntag staat ook op deze lijst, omdat er twee tekortkomingen waren die nog niet waren opgelost. Bij een herinspectie door de Omgevingsdienst bij Brenntag, afgelopen 4 juli, is geconcludeerd dat de twee openstaande overtredingen zijn opgeheven.

De veiligheid van onze inwoners heeft bij de gemeente de hoogste prioriteit. Samen met de betreffende bedrijven heeft dat constant onze aandacht en houden we daarop scherp toezicht. De gemeente realiseert zich dat niet alle risico’s uit te sluiten zijn. De veiligheidsmaatregelen en het toezicht daarop zijn er op gericht het risico op een incident met gevaarlijke stoffen zo klein mogelijk te maken.

De lijst met twaalf bedrijven maakt onderdeel uit van een onderzoek. Dit onderzoek is gedaan op verzoek van de Tweede Kamer, die na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk wilde weten hoe het gesteld is met de veiligheid bij soortgelijke chemische bedrijven.

Lees meer over:

chemie-pack branntag
Deel dit bericht met je vrienden!