maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Historische uitslag voor het DevelsteinCollege

3 juli 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Na de bekendmaking van de uitslag van het Tweede Tijdvak 29 juni jl. bleken alle 50 examenleerlingen van het atheneum op het DevelsteinCollege geslaagd. ,,Een slagingspercentage van 100% is een heel bijzonder resultaat. Slechts weinig scholen maken zo’n uitzonderlijke situatie mee,” weet Anneke van Santen, examensecretaris van het vwo. ,,Deze groep leerlingen heeft er keihard voor gewerkt en wij zijn dan ook ontzettend trots op hen.”

Al voor de start van het Centraal Examen (Eerste Tijdvak) voorspelde Van Santen dat de atheneumleerlingen wel eens voor een verrassing konden zorgen. ,,De leerlingen in atheneum zes waren erg gemotiveerd en allemaal toppertjes,” licht Van Santen toe. Na de uitslag van het Eerste Tijdvak bleken vier leerlingen een herkansing nodig te hebben tijdens het Tweede Tijdvak om alsnog te slagen. ,,Ik vond het een eer om alle examenkandidaten van atheneum zes op woensdag 29 juni hun welverdiende diploma te overhandigen,” aldus Van Santen, die een onvergetelijk examenjaar afsluit.

Het slagingspercentage van het DevelsteinCollege per afdeling:
Atheneum         : 100%
Havo                  : 86%
Vmbo t               : 91%
Vmbo b en k     : 97%

Lees meer over:

develstein
Deel dit bericht met je vrienden!