maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Koninginnedagballon haalt Engeland

27 juni 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Traditioneel werd op Koninginnedag ook dit jaar weer een ballonnenwedstrijd gehouden. Tijdens de aubade stonden enkele honderden kinderen klaar om na het driewerf hoera voor de Koningin hun rode, witte, blauwe of oranje ballon los te laten. Gezien de richting waarin de ballonnen vertrokken was direct al te zien dat deze mogelijk naar de Noordzee zouden gaan. Dit werd in de weken na Koninginnedag bevestigd. Komen er normaal tientallen kaarten terug, nu slechts enkelen, uit plaatsen zoals Nieuw-Beijerland en Stellendam, waaruit geconcludeerd kon worden dat de meeste ballonnen wel ergens in de Noordzee geland zouden moeten zijn. Vele weken later, het was inmiddels midden juni, kwam er een ballonkaart retour uit Stowmarket in Suffolk, Engeland, een plaats ten noordoosten van Londen. Dit is voor de eerste keer dat een ballon zo’n grote afstand heeft afgelegd. Aan de ballonnenwedstrijd zijn ieder jaar ook enkele prijzen verbonden. Dit jaar gaan de Intertoys-tegoedbonnen naar Sjoerd Idsinga, Thijn Grijsen en Sven. De Stichting Oranjecomité Zwijndrecht (SOZ) feliciteert de prijswinnaars en hoopt hen, evenals vele anderen, terug te zien op het kleurrijke ballonnenspektakel op Koninginnedag 2012.

Lees meer over:

Koninginnedag
Deel dit bericht met je vrienden!