maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

GGD ZHZ organiseert CoolFit-lesdagen in Zwijndrecht

9 juni 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Veel middelbare scholieren eten ongezonde tussendoortjes, ontbijten niet elke dag en bewegen te weinig. Deze gewoonten vergroten de kans op overgewicht. In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kampt één op de zes 13-jarigen met (ernstig) overgewicht. In de Drechtsteden is dat zelfs één op de vijf. Voor deze leerlingen organiseert de GGD Zuid-Holland Zuid –in samenwerking met gezondheidsinstituut NIGZ- op twee VMBO-scholen in deze regio de CoolFit-lesdag. Het gaat om het LOC@ in Zwijndrecht (op woensdag 22 juni). De CoolFit-lesdag moet vmbo-leerlingen bewuster maken van hun leefstijl.

Angelique Nijssen, projectleider van het regionale programma ‘overgewicht’ van de GGD ZHZ, geeft aan dat de CoolFit-lesdag prima aansluit bij de manier van leren en de leefwijze van deze jonge doelgroep. ‘Het lesprogramma CoolFit is kort, interactief en in hoog tempo. Bewustwording staat voorop en de toon is niet belerend.’ Verder is bijzonder aan CoolFit dat het voor en door jongeren is. Tijdens de theorieles leggen jongeren aan andere jongeren het hoe en waarom uit van goede en onverstandige voedingskeuzes. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het maken van gezonde smoothies en is er een hiphop-workshop.
Aan CoolFit nemen minimaal 75 en maximaal 100 VMBO-leerlingen deel. De CoolFit-dag bestaat uit twee rondes; een ochtend- en een middagronde. Beide rondes bevatten dezelfde onderdelen, enkel in een andere volgorde. De helft van de leerlingen doet 's ochtends mee aan CoolFit, de andere helft 's middags. In Zwijndrecht is er alleen een ochtendprogramma.
 

Lees meer over:

ggd
Deel dit bericht met je vrienden!