woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Turnster Naomi Visser Nederlands Kampioen

30 mei 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Turnen Dames voor de eerste divisie in Deventer gehouden. Namens O&O Zwijndrecht deed hieraan de Papendrechtse Naomi Visser mee. De 9-jarige turnster Naomi heeft in de aanloop naar het NK al laten zien dat ze mee zou strijden om de titel. De meerkamp finale op zaterdag begon voor Naomi op het onderdeel sprong. Met een overslag en een streksalto haalde ze een gemiddelde van 14.000 punten.

Een schitterende brugoefening zorgde voor 14.100 punten. Op balk, het toestel waar Naomi in uitblinkt, kreeg ze 13.300 punten. Dit was de hoogste dagscore op dit toestel in haar niveau. Vloer, het laatste toestel, sloot Naomi af met een super score van 14.667 punten. Alle punten bij elkaar leverde een eindtotaal op van 56.067, dit bleek ruim genoeg om alle concurrentie te verslaan en Naomi Visser werd gehuldigd als Nederlands Kampioen en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.


Het weekend was hiermee nog niet voorbij, want op zondag stonden de toestelfinales op het programma. Naomi had zich op de halve finale weten te plaatsen voor zowel de brug als balk. Naomi begon op brug, met een super oefening werd ze beloond met 14.300 punten. Het onderdeel balk was ook de zondag netjes en stabiel uitgevoerd waardoor 14.200 punten een terechte beloning was. Naast de meerkamptitel mag Naomi Visser zichzelf ook Nederland Kampioen noemen op de brug en de balk. Met drie gouden medailles kan dit weekend als zeer geslaagd genoemd worden en de potentie voor de topsport was dit weekend duidelijk zichtbaar.

Lees meer over:

kampioen o en o
Deel dit bericht met je vrienden!