vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbalheren knokken zich naar de overwinning op ETC

18 april 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - handbalheren van sv Conventus hebben zich in een zware wedstrijd naar de overwinning op ETC geknokt. Het team wist de in de tweede helft een voorsprong te nemen en gaf deze niet meer uit handen. Conventus Dames 1 leken eveneens op weg te zijn naar een zege, maar door een tegendoelpunt in de laatste seconde eindigde de strijd in een gelijk spel.

Na de afgelopen 1,5 jaar vier keer met één punt te zijn verslagen door ETC, was vooraf al duidelijk dat de wedstrijd van afgelopen zondag erg beladen zou zijn. Een 6 – 6 ruststand aan het eind van de eerste helft bewees dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren en dat aan beide kanten erg moeilijk door de verdediging gebroken kon worden. De tweede helft werd sterk door Conventus geopend en nam binnen vijf minuten een voorsprong van drie punten. Ondanks een fysiek zware tegenstand en misschien niet het beste spel dat het team dit jaar heeft laten zien, kon het team zijn voorsprong behouden worden en pakte Conventus met 15 – 12 een belangrijke overwinning.

Het eerste damesteam van Conventus leek voor een verrassing te kunnen zorgen door het hoger geklasseerde Oliveo met een groot verschil te verslaan. Na een matige start, kwam het door Rogier van der Toorn gecoachte team na vijf minuten beter in zijn spel en wist veelvuldig tot scoren te komen. Een 14 – 9 voorsprong kon het team aanvankelijk nog uitbreiden tot zeven punten voorsprong, maar vervolgens maakte Oliveo een strategische aanpassing, waardoor Conventus nauwelijks meer tot scoren kon komen en het gat snel kleiner werd. In een bijzonder spannende laatste paar minuten, viel letterlijk in de allerlaatste seconde de gelijkmaker, waardoor Conventus niet twee, maar slechts één kampioenschapspunt pakte.

Net als het eerste damesteam van Conventus, speelde ook Conventus Dames 2 gelijk. Een wedstrijd tegen Indus ’67 eindigde in 9 – 9.

Niet voor publicatie: Conventus Heren- en Dames 1 spelen gedurende het veldseizoen beiden in de tweede klasse van de afdeling Zuid-Holland.

Lees meer over:

korfbal conventus overwinning
Deel dit bericht met je vrienden!