zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Eerste competitieweekend op het veld bij Albatros

4 april 2011

ZWIJNDRECHT -Zwijndrecht 3 april 2011 – Afgelopen zaterdag ging het eerste competitieweekend op het veld bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros weer van start. De wedstrijden van het 1e en 2e gingen niet door. De junioren en jeugdteams van Albatros deden het goed het eerste weekend, zo wisten A1, B1, C1 en D1 alle vier te winnen.

Albatros A1 kende een zwakke eerste helft tegen KOAG, maar maakte in de laatste minuten voor de rust de achterstand wat kleiner: 5 – 7. In de tweede helft schoot de staartploeg KOAG zwak en kwam Albatros op voorsprong en won met 11-9. Albatros B1, dat dit seizoen in de 2e klasse speelt, klopte het Brabantse DKB B2 gemakkelijk met 13-1. Zaalkampioen C1 moest even wennen aan het veldspel, maar won wel met 7-4 van Achilles C1. Ook Albatros D1 had even wat moeite, maar won met 7-2 van Merwede D1.

Dit weekend waren er twee ontmoetingen tussen Albatros en Conventus. Beide wedstrijden werden gewonnen door Albatros. Albatros C3 won met 5-2 van Conventus C1 en Albatros D4 won met 8-9 van Conventus D1.

Verder was er nog winst voor Albatros A3 dat een stroeve eerste helft kende, die vaak onderbroken moest worden voor kleine ongemakken bij spelers van de tegenstander DVS’69 A2. In de rust leidde Albatros met 4-2, na rust liep Albatros A3 verder uit en won met 12-5. Ook Albatros D3 wist te winnen, na een achterstand bij rust, knokte D3 zich terug en won met 6-3 van Nieuwerkerk D3. B5 wist voor de tweede keer in dit seizoen te winnen, zij versloegen DVS’69 B2 met 3-4.

Helaas geen winst voor Albatros A2, zij verloren van de koploper Merwede A1 en het kampioenschap zal nu onbereikbaar zijn: 6-12. Ook waren er nederlagen voor senioren 3, 4 en 6. Senioren 5 en 8 speelde gelijk. Het enige seniorenteam dat wist te winnen was senioren 7, zij wonnen met 5-6 van Nieuwerkerk 11.

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!