donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Start pedagogisch spreekuur in Zwijndrecht

1 april 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Vanaf nu kunnen ouders, opvoeders en jongeren op een aantal plekken in Zwijndrecht terecht voor allerlei hulp en advies over opgroeien en opvoeden. Het pedagogisch spreekuur is deze week op drie verschillende locaties gestart. Hiernaast kunnen ouders en jongeren ook online informatie vinden en advies vragen via de site www.opgroeieninzwijndrecht.nl Deze site gaat 1 april 2011 online. Beide acties komen voort uit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
In Zwijndrecht zetten veel organisaties zich actief in om kinderen de kans te geven zich te ontwikkelen en veilig op te groeien. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bundelt de krachten van deze organisaties. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het CJG in Zwijndrecht vorm te geven. Achter de schermen zit een goed georganiseerd netwerk van allerlei partijen die met elkaar samenwerken.

Advies dichtbij huis
Het pedagogisch spreekuur maakt het ouders makkelijker om vragen te stellen. Ze kunnen bij het spreekuur binnenlopen of telefonisch contact opnemen. Pedagogisch adviseur Ana Mikolcevic heeft veel ervaring, denkt met de ouders mee en geeft de ouders direct tips en adviezen waar zij mee verder kunnen. “Ouders kunnen in drie verschillende wijken dichtbij huis terecht bij het spreekuur. De drempel om advies te vragen wordt zo een stuk lager en dat is ons doel in Zwijndrecht: op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden op het gebied van opgroeien en opvoeden”, aldus Miranda de Vries, wethouder Jeugd.
Persoonlijk, telefonisch en digitaal
Het pedagogisch spreekuur is gevestigd bij het Consultatiebureau op de Langeweg, Gezondheidscentrum Nederhoven / Huisartsenpraktijk Top op de Buizerdstraat en bij Basisschool de Dolfijn op de Balistraat. Het spreekuur is voor iedereen gratis te bezoeken en er wordt geen dossier bijgehouden. Online is vanaf 1 april 2011 via de site www.opgroeieninzwijndrecht.nl veel informatie en advies te vinden. En via Careijn Drechtsteden, telefoonnummer 078 7111700 is het spreekuur telefonisch te benaderen.

Huis-aan-huis blad
Deze week valt bij alle inwoners van Zwijndrecht de krant “Opgroeien in Zwijndrecht” in de brievenbus. In de krant vinden ouders en opvoeders meer informatie over het pedagogisch spreekuur , interviews met bijvoorbeeld een schoolmaatschappelijk werker en tips over diverse onderwerpen zoals het gebruik van internet door kinderen.

Deel dit bericht met je vrienden!