woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Man aangehouden wegens belediging politie en verzet bij aanhouding

6 maart 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Een 34-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond 5 maart door de politie aangehouden wegens belediging van een agent en verzet tegen zijn aanhouding. De politie ging op een melding af van een conflict op de Burg. de Bruïnelaan in Zwijndrecht.

Drie mannen zouden daar een 33-jarige man lastig vallen. Agenten traceerden de auto met de drie inzittenden in de straat en controleerden hen. In de auto lag een stok en de 34-jarige was zeer recalcitrant tegen de agenten. Hij beledigde hen met grove taal en stopte daar niet mee ondanks herhaalde verzoeken. Daarop werd hij aangehouden. Hierbij moesten de agenten gepast geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Door het verzet van de verdachte ging een mobiele telefoon van een van de agenten stuk. De man werd ingesloten en verhoord. Inmiddels is hij weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een 29-jarige man uit Zwijndrecht die ook in de auto zat, werd eveneens aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van de 33-jarige man die woont aan de Burg. de Bruïnelaan. Dit zou eerder dit jaar al hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer deed hiervan destijds aangifte. De 29-jarige is ingesloten en verhoord. Inmiddels is hij weer vrij. De politie onderzoekt de zaak.

Deel dit bericht met je vrienden!