woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Man geslagen: twee verdachten aangehouden

2 maart 2011

ZWIJNDRECHT - Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht en een 18-jarige plaatsgenoot zijn op 1 maart op het politiebureau aan de Burgemeester de Bruïnelaan aangehouden. Eén van hen zou een 45-jarige fietser uit Ridderkerk op de Plantageweg hebben geslagen.

Het slachtoffer reed daar rond 16.15 uur op een fietspad en zag voor zich een andere fietser rijden. Naast deze fietser liepen zo’n vijf personen. Toen het slachtoffer deze fietser en het groepje wilde inhalen, ontstond een aanrijding tussen beide fietsers. Er ontstond direct een woordenwisseling en de jongeren gooiden met stenen en blikjes naar de man. Hij wist echter weg te rijden, maar werd al snel door de groep ingehaald.

Volgens het slachtoffer kwam één van de jongeren agressief op hem af  en moest hij van zich af slaan om hem op afstand te houden. Daarop kreeg de man van een andere jongen een klap op zijn hoofd. Het slachtoffer wist voor een tweede keer weg te rijden, nu zonder het groepje achter hem aan.

Politieagenten zagen in de buurt twee jongens lopen en namen hen op vrijwillige basis als getuigen mee naar het bureau. Toen daar uit nadere informatie bleek dat beiden als verdachten konden worden aangemerkt werden ze aangehouden. Na hun verhoor werden de twee in de loop van de avond heengezonden.

Deel dit bericht met je vrienden!