dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Asbestsanering Heerjansdam gestart

11 februari 2011 (door Ad van Herk)

HEERJANSDAM - Bij de brand, afgelopen vrijdag 4 februari, in pand 199 aan de Dorpstraat in Heerjansdam is veel asbest vrijgekomen en in de directe omgeving terechtgekomen op woningen, tuinen, schuren en in een kassencomlex. Vandaag is gestart met de sanering van perceel 199, de brandhaard. Daarna worden de naastliggende panden en percelen schoongemaakt.

Het asbest saneringsbedrijf ABC Nederland bv werkt volgens een plan van aanpak dat door de Omgevingsdienst is goedgekeurd. Tijdens het werk controleert de Omgevingsdienst continu of het werk goed en volgens het plan wordt uitgevoerd. Het asbest moet namelijk uiterst zorgvuldig verwijderd worden zodat geen verdere gezondheidsgevaren ontstaan voor omwonenden. Eerst wordt gestart met "handpicking" (het weghalen van asbestdeeltjes met grijpers e.d.) en stofzuigen. Wanneer dat klaar is wordt onderzocht of de asbest voldoende is weggehaald of dat verdere ingrepen nodig zijn zoals het afgraven van grond.

Wanneer mensen, die bij de brand aanwezig zijn geweest, zich zorgen maken over het mogelijk inademenen van asbest kunnen zij contact opnemen met de GGD Zuid-Holland Zuid, milieu en gezondheid op telefoonnummer (078) 770 85 00. Meer informatie over asbest kunt u ook vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest.

Zie ook:

Lees meer over:

asbest heerjansdam dorpstraat
Deel dit bericht met je vrienden!