zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

VVGZ stijgt op de ranglijst

6 februari 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Het 1e elftal van de Vogels moest de weg naar boven inslaan via een goed resultaat tegen nummer 3, GPC Vlissingen. De Vogels startten met de volgende elf: vd Borst- Bezemer, Versteeg, de Geus, Watamaleo- S.Vermeulen, K.Vermeulen,Los- Darlison, Dell Avo, Zwaan. Kevin de Geus was dus weer hersteld, Tjardo Boom was geblesseerd en Dennis v.d. Pol en Richard Yeboah begonnen op de bank. VVGZ won de toss en er was besloten eerst tegen  de harde wind richting kantine te spelen. De eerste kans was voor de Vogels: de steeds goed opkomende Raymond Watamaleo liet een mooie wegdraaide voorzet los die vlak voor de goal door iedereen werd gemist. Daarna werd VVGZ iets terug gedrongen waarbij de Zeeuwen natuurlijk door de harde wind werden geholpen. Vooral bij spelhervattingen leverde dat gevaar op en in de 11e minuut teisterde GPC uit zo’n dood moment de lat.

De Vogels kwamen na het eerste kwartier er wat beter uit en bij een snelle uitval bediende Kevin Vermeulen de diepgaande Michael Dell Avo, die tussen twee verdedigers neer ging en een strafschop versierde bij de jonge referee Vrijhof, die deel uitmaakt van de talentenpool van het scheidsrechterskorps. Het cadeautje werd uitgepakt door Kevin Vermeulen en dat was  een goede opsteker voor de Vogels. Meteen daarna een goede diepe bal van Rick Versteeg op de heel goed meevoetballende Michael , maar zijn inzet ging naast.  Daarna een voorzet van links, die door Kevin knap met links werd ingeschoten, maar werd gestopt door de goalie. Na een half uur werd de licht geblesseerde Jeroen Bezemer (hamstrings) vervangen door Dennis v.d. Pol. In de 37e minuut een gevaarlijke situatie maar een hele goede verdedigende actie van Kevin de Geus bracht redding.

Na rust bij GPC een snelle linksbuiten erbij die een handenbindertje zou blijken en vooral in het begin met zijn snelle dribbels voor gevaar zorgde. De eerste kansrijke situatie was toch voor VVGZ, maar Kevin verspeelde de bal bij de snelle aanval. Uit de tegenaanval moest Gerard v.d. Borst bij een hard schot handelend optreden. VVGZ probeerde opgezweept door trainer v.d. Werff wel druk te zetten, maar er was onvoldoende aansluiting. Na 17 minuten de beslissing en weer hadden de Vogels geluk met de beslissing van de prima fluitende referee, die ook steeds goed de voordeelregel toepaste. Een diepe pass van de prima spelende Stephan Vermeulen bereikte Michael randje buitenspel, die alleen mocht doorlopen op de Zeeuwse goalie.  Michael speelde de situatie prima uit door de meegelopen Erik Zwaan aan te spelen die via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen tikte.
Daarna was het gespeeld en konden de Vogels de stand simpel uitbouwen. Uit een snelle aanval speelde Darlison de opgestoomde Raymond Watameleo goed vrij en diens stiffie was zeer fraai en een mooie beloning voor zijn goede spel: 3-0.

Robert Kleinjan kwam nog voor Kevin en Richard Yeboah voor Darlison en het slotakkoord kwam van Richard, die door de zestien slalomde en op de achterlijn naar de grond werd getrokken. Nu wel een terechte penalty, die werd benut door Michael. Eindstand 4-0 en dus een mooie zege voor de Vogels die een flinke sprong op de ranglijst maakten en als de komende wedstrijden tegen De Zwerver (uit) en Bruse Boys( thuis) ook met een goed resultaat worden afgesloten, kan het nog een mooi voorjaar worden.

Lees meer over:

voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!