dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Zeer grote brand verwoest schuren en woning

5 februari 2011

HEERJANSDAM - Een zeer grote brand heeft twee schuren aan de Dorpsstraat verwoest en een aangebouwde woning fors beschadigd. Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is onbekend.
Rond 20.10 uur belde een buurtbewoner 112 met de melding van een uitslaande brand in een grote schuur, waarna brandweer en politie in groten getale ter plaatse gingen. De brandweer schaalde door de omvang van de brand en het feit dat het een schuur met een rieten kap betrof snel op naar grote brand. Nadat een naastgelegen schuur en een aangebouwde woning vlam vatte, werd opgeschaald naar zeer grote brand. Beide schuren raakten verwoest; de woning raakte door de vlammen, rook en het bluswater zeer zwaar beschadigd. Van de vijf bewoners waren er op het moment van het uitbreken van de brand er vier mensen aanwezig. Zij konden niet terug in hun woning en zijn door buurtbewoners opgevangen.

Bij de brand is een grote hoeveelheid asbesthoudend materiaal vrijgekomen, dat door de harde westenwind in grotendeels onbebouwd gebied terechtkwam. In de onmiddellijke omgeving van de brand staat een handvol woningen die in de wind stonden en waar asbest is vrijgekomen. De bewoners zijn hierover geïnformeerd. De Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid is direct ter plaatse gekomen voor onderzoek naar de asbestverspreiding en de reinigings- en opruimwerkzaamheden. De Dorpsstraat zal naar verwachting tot ver in de nacht afgesloten blijven.

De Zwijndrechtse brandweer was de brand na enkele uren meester waarna het nablussen kon beginnen. Bij de bestrijding van de brand werd zij geassisteerd door diverse eenheden uit onder meer Dordrecht.


Pieter de Kreij


Pieter de Kreij


Paul Schrandt

Paul Schrandt

Wouter Gorter

Wouter Gorter

De dag na de brand Pieter de Kreij

De dag na de brand Pieter de Kreij

 

Deel dit bericht met je vrienden!