zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Vrouw gewond na brand in maisonnette aan de W.H. de Vliegenstraat

14 januari 2011 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT – Vrijdagochtend 14 januari is een uitslaande brand uitgebroken in een maisonnettewoning aan de W.H. de Vliegenstraat. Hierbij is de 39- jarige bewoonster gewond geraakt. De brand brak rond 7.45 uur in de wasmachine op de tweede verdieping van de maisonnettewoning. Een buurtbewoner zag de brand en belde 112. De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit om de brand te bestrijden. Binnen korte tijd hadden zij de brand onder controle. Toch kon niet worden voorkomen dat de woning forse schade opliep.
 

De bewoonster van het pand was op het moment dat de brand uitbrak in het pand aanwezig en probeerde te vluchten door uit het raam te springen. Een ambulance kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Nadat de vrouw ter plaatse was onderzocht, is ze met brandwonden en ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


In het pand waren ten tijde van de brand nog twee honden en een kooi met salamanders aanwezig. Deze zijn door brandweer naar buiten gehaald. De dierenambulance kwam ter plaatse en heeft een van de honden en de salamanders meegenomen. De andere hond is opgevangen door buurtbewoners.
Enkele boven- en naastgelegen woningen moesten als gevolg van de brand worden ontruimd. Deze panden liepen forse rookschade op. De bewoners van deze omliggende panden mochten korte tijd na het blussen van de brand weer terug naar hun woning.

Lees meer over:

brand wh de vliegenstraat
Deel dit bericht met je vrienden!