maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Jeannette Quakkelaar opent winkel in Rotterdam

5 januari 2011

ZWIJNDRECHT - De bekende Zwijndrechtse kunstenares Jeannette Quakkelaar van AQunst gaat haar vleugels uitspreiden. Op zaterdag 15 januari opent ze haar eigen winkel aan de Zwaanhals 329c, het Oude Noorden van Rotterdam.
 
Jeannette vertelt enthousiast:"Met het idee loop ik eigenlijk al heel lang rond, maar financieel is het alleen niet op te brengen met m2 prijzen rond de 200 a 300 per m2 per jaar.

Toen ben ik gaan rondneuzen bij de gemeente Rotterdam en heb ik daar gevraagd om een respectabele huurprijspandje en toen ben ik via via doorverwezen naar een project in het oude noorden van Rotterdam. In eerste instantie was ik daar heel twijfelachtig over, maar het blijkt dat die wijk behoorlijk gerenoveerd is en dat er diverse kunstzinnige ondenemers zijn gestart zijn. Het is dus een buurt in bloei!

En toen kwam Safira om de hoek kijken. Zij geeft elke woensdag avond buikdansles in de benedenruimte van AQunst en had al eens een poosje geleden laten vallen dat een eigen winkeltje haar droom zou zijn. Toen ik haar mijn plan vertelde, was ze direct enthousiast en zijn we er samen voor gegaan!"

Er worden allerlei artikelen verkocht die van Jeannette's hand komen, zoals toegepaste kunstartikelen, schalen, bijzondere glazen op keramiek pootje, schilderijen, kussens, waxinelichthoudertjes, bijzondere beschilderde schoenen, tasjes, lampjes, sieraden, poefjes enz. En natuurlijk ook kunst en voorwerpen in opdracht.

Ook Safira is erg creatief en maakt kleding voor het buikdansen en dagelijks gebruik.

Tevens worden er op bepaalde tijden ook workshops gegeven. Zo kan men bijv.elke zaterdag t/m 15 uur naar binnen lopen om een inloopworkshop te doen, zoals een workshop zilver sieraad maken of workshop schilderijtje maken.
Ook geeft Safira workshops, maar deze worden nog bekend gemaakt.

De opening is om 13.00 uur en het openingsfeest duurt tot 19.00 uur. Voor de inwendige mens worden er allerlei hapjes en drankjes geserveerd.

Lees meer over:

jeannette quakkelaar aqunst
Deel dit bericht met je vrienden!