Nieuw en uniek: Kindcentrum Nova

09 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuw en uniek: Kindcentrum Nova

ZWIJNDRECHT - De openbare basisscholen van OZHW en de kinderopvangorganisaties Kibeo en Yes! Kinderopvang hebben hun krachten gebundeld. Als sterke, onafhankelijke partijen met ieder hun eigen expertise ontwikkelen zij unieke kindcentra in Zwijndrecht, Barendrecht en Ridderkerk. Alle kindcentra dragen de naam Kindcentrum Nova.

Schitterende basis
Kindcentrum Nova is een vertrouwde omgeving waar kinderen van jongs af aan komen, waar opvang, onderwijs, sport- en spelactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten. Het is een tweede thuis waar kinderen van baby of peuter tot en met groep 8 alles krijgen wat ze nodig hebben om zich te optimaal te ontwikkelen, waar normen, waarden en regels overal hetzelfde zijn en waar ieder kind zich gezien en gehoord voelt. Een unieke plek waar kinderen de hele dag stralen en waar ze een schitterende basis leggen voor de rest van hun leven. Pas als ze naar de middelbare school gaan, verlaten ze de vertrouwde omgeving van Kindcentrum Nova. Ze zijn dan goed voorbereid op wat komen gaat.

Nieuwe vorm
Nova betekent zowel nieuw als ster. In Kindcentrum Nova vinden kinderen een nieuwe vorm van opvang en onderwijs. Zij zijn de sterren die er de hele dag schitteren. Door hun talenten aan te spreken en een podium te geven, gaan de kinderen stralen. Vanuit deze basis kunnen ze zich optimaal ontwikkelen in Kindcentrum Nova. Het maakt dan niet uit of een kind onderwijs heeft, of opvang, of meedoet aan geweldige sport- en spelactiviteiten, of gebruikmaakt van ondersteuning zoals bijvoorbeeld logopedie, de visie is overal in het kindcentrum gelijk.  

Wethouder opent eerste kindcentra
Op 1 februari 2017 zijn Kindcentrum Nova locatie Walburg en Kindcentrum Nova locatie Heer Oudelands Ambacht feestelijk geopend. Wethouder Jolanda de Witte onthulde samen met de kinderen de naam en het logo van Kindcentrum Nova.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.