G-team Albatros kampioen

13 februari 2017 door Hennie van der Zouw
G-team Albatros kampioen

ZWIJNDRECHT - Het G-team van Albatros heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap in de G3-klasse gevierd. Het team was in alle voorgaande wedstrijden ongeslagen gebleven en benadrukte de suprematie door de laatste twee wedstrijden met 0-5 en 5-1 te winnen van respectievelijk Korbatjo en Nikantes. Hierdoor werden de kanjers ongeslagen kampioen met 32 doelpunten voor en slechts 8 tegen. De rozen en taart zijn dus verdiend voor Bob, Ilse, Iwan, Joop, Maarten, Nadine, Osama, Simone, Willem, de afwezige Iris, Rick en de begeleiders.

Ook op titelkoers blijven senioren 7 dat PKC/SWK Groep 8 met 14-24 vernederde en B2 dat in de uitwedstrijd bij GKV/Enomics B1 met 9-11 overeind bleef. Ook B4 won opnieuw, dit keer met 3-6 bij naaste concurrent Oranje Zwart/De Hoekse B1. Als dit team nog twee wedstrijden het hoofd koel kan houden, kan de titel hen niet meer ontgaan. D4 had in invalster Linde een driemaal scorende topscorer en versloeg RWA D2 met 8-2. Hierdoor is het meidenteam nog altijd ongeslagen en stevent het rechtstreeks op de titel af.

Ook bekerfinalist D1 maakte geen fout en klopte Oranje Wit gedecideerd met 15-7. Omdat Vitesse eveneens won is de wedstrijd a.s. zaterdag in Barendrecht bepalend voor het kampioenschap. Bij winst is de titel binnen en deelname aan het NK op 18 maart in Wijk bij Duurstede een feit.

Er waren ook teams die steken lieten vallen in de strijd om het kampioenschap. Helaas betrof dit het eerste team dat er in de belangrijke wedstrijd tegen Merwede niet aan te pas kwam. Na de 0-1 door Mattijs bleek al snel dat Albatros te veel ruimte weg gaf aan de goed schietende Sledrechtse dames terwijl onze eigen aanvallers zwaar verdedigd werden. Tel daarbij een inconsequent fluitende leidsman op en de wedstrijd was al snel geen wedstrijd meer. Albatros moet na de 21-9 afstraffing hopen op misstappen van beide concurrenten die elkaar volgende week in Hardinxveld treffen.

Ook A4 redde het niet in Hoeven bij Springfield A1 en leed een 4-2 nederlaag terwijl E3 de winst met 10-9 bij IJsselvogels moest laten. Er is nog een sprankje kampioenshoop voor deze teams.

Video-opnames waren voor senioren 5 het sein om een goede wedstrijd te spelen tegen NIO 3 en deze met 22-17 te winnen.

Ook veel doelpunten in de wedstrijd tussen Albatros A1 en GKV/Enomics A1 en gelukkig de meeste in het voordeel van de thuisploeg die deze wedstrijd in de strijd tegen degradatie wel moest winnen. Na de 0-1 kwam Albatros in de 7e minuut gelijk en vervolgens op stoom wat resulteerde in een  11-1 voorsprong. Via 19-4 nam de thuisploeg wat gas terug, maar de 26-14 eindstand en het vertoonde spel bieden perspectief voor de laatste twee wedstrijden.  Alle spelers kwamen tot scoren, topscorer werd Raoul met 8 treffers.
Er was afgelopen zaterdag verder winst voor A2, C1, C2, E1, E7, E8, F1 en F6. C3 speelde met 5-5 gelijk en het 3e zag Tom den Ottelander in de laatste minuut een punt redden tegen PKC/SWK Groep 5, maar de titel is door het puntverlies uit beeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.