Sportpark Bakestein krijgt nieuw kunstgrasveld

24 maart 2011

ZWIJNDRECHT - Op het hoofdveld van voetbalvereniging Pelikaan legt de gemeente een nieuw kunstgrasveld aan. Volgens de planning wordt het veld augustus dit jaar opgeleverd. Ook wordt op Bakestein een voetbalveld ingeleverd dat nu in gebruik is door v.v. Pelikaan en waarover HC Derby de beschikking krijgt. Op dit extra veld wil de hockeyclub zelf kunstgras laten aanleggen. Derby zal het veld naar verwachting niet voor september 2012 in gebruik nemen.

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor voetbal is noodzakelijk en een goede investering. Het nieuwe kunstgrasveld voor Pelikaan en de overdracht van een veld naar HC Derby stimuleren sporten in Zwijndrecht. Beide verenigingen kampen met een overbezetting en krijgen na de realisering van de velden meer ruimte zodat de verenigingen aantrekkelijk blijven voor leden.

Gezamenlijk gebruik velden
Het nieuwe kunstgrasveld is straks zeven dagen per week te gebruiken en Pelikaan zal hoofdgebruiker worden. De gemeente wil dat er onderlinge afspraken gemaakt worden over het gebruik van het veld door de andere verenigingen zodat ook die kunnen profiteren van het nieuwe kunstgrasveld. De verenigingen gaan nu met elkaar in gesprek om te komen met een voorstel voor een evenwichtige verdeling van de voetbalvelden. Het uitgangspunt van de gemeente is dat er ook voldoende en kwalitatief goede trainingsvelden beschikbaar blijven voor de overige verenigingen op Bakestein.

Meting kwaliteit velden
Op dit moment wordt er een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de voetbalvelden (en de honk- en softbalvelden) in Zwijndrecht en Heerjansdam. De uitkomst van dit onderzoek komt eind april en geeft inzicht in de huidige kwaliteit van de sportvelden. Aan de hand van de resultaten en de beschikbare financiële middelen bekijkt de gemeente hoe zij de komende jaren nog efficiënter in het onderhoud kan investeren. Daarmee wil zij doelgericht keuzes maken over de investeringen in de sportvelden zodat de aantrekkelijkheid van deze accommodaties verder verbetert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.