zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Gerard kleinjan 76 jaar lid VVGZ

12 december 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen vrijdag werd bij VVGZ de 5e Veteranenavond gehouden. In 1990 tijdens het 60- jarig jubileum vond de eerste editie plaats en sindsdien organiseert het bestuur om de 5 jaar deze Jubilarissenavond, waarbij alle leden die 40 jaar of langer lid zijn, worden gehuldigd.

VVGZ telt inmiddels maar liefst 75 leden die 40 jaar of langer lid zijn van de Vogels. Een ongelofelijk aantal, dat over 5 jaar nog eens flink zal groeien, maar VVGZ heeft in de afgelopen jaren ook afscheid moeten nemen van vele Vogelsvrienden en in zijn openingswoord vroeg organisator Jan Boom de aanwezigen met een moment  stilte deze mensen te gedenken. 

Op het grote scherm een fotopresentatie te zien, waarbij alle fotos tussen 1930 en 1980 werden getoond en dat bracht bij de ruim 100 aanwezigen in de bomvolle kantine de nodige nostalgische gevoelens en veel gespreksstof naar boven. Als eerste op het programma stond de uitreiking van de plaquettes, die alle jubilarissen, die één voor één naar voren werden geroepen, kregen uitgereikt.

En dan volgde de apotheose van de avond; eerst de huldiging van Teun Turenhout (67 jaar) en Arie Vermaas, Piet den Otter en Rinus Kaufman (68 jaar), waarbij de laatste 2 aanwezig konden zijn en trots poseerden met hun bordje.  Vervolgens waarschijnlijk een unieke gebeurtenis; de 92- jarige Gerard Kleinjan werd onder groot applaus naar voren geroepen en ontving zijn unieke plaquette: 76 jaar lid van de Vogels !     
(foto) 
Na dit officiële gebeuren was het de beurt voor het amusement. Troubadour Eduard Hagenstein verzorgde de muziek op deze avond, maar eerst een verplicht rondje Haagse bingo die door de dames Nel en Karin op kundige wijze werd georganiseerd en waar zweer fraaie prijzen waren te winnen. Tussen de klanken en zang van Eduard door werd Piet den Otter met een wandbord met fotos van de 4 afgelopen Veteranenavonden, bedankt voor zijn inzet op de avonden en vond er ook nog een grote verloting plaats. Tegen middernacht zong Eduard voor de laatste keer de Vogelsklassieker “Droomland” en konden we terugkijken op een zeer geslaagde avond en werd een mooie traditie bij de Vogels voort gezet.

Lees meer over:

vvgz veteranenavond
Deel dit bericht met je vrienden!