zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Looije/Nijs winnen 5e Vogels Voetbalquiz

27 november 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Vrijdag 26 november 2010 was het weer zover voor onze regionale voetbalkenners: de 5e  Vogels’ Voetbalquiz werd gehouden in het Vogelnest bij VVGZ. Wederom een volle kantine want organisator Jan Boom kon dit jaar 28 koppels begroeten en daarbij vele regionale koppels met vertegenwoordigers van Barendrecht, Naaldwijk, RVVH, Slikkerveer, Rijsoord en ASWH. Verder natuurlijk weer een korfbalkoppel en het journalistenduo Valk/Tempelman.


Via een voorronde en een finaleronde werden er 80 allerhande voetbalvragen gesteld , die moesten gaan bepalen wie zich de opvolgers mochten gaan noemen van de gebroeders Verwijs, die in maart 2009 de prachtige wisselbeker hadden binnen gesleept. De nationale en internationale competities , de WK en EK, spelersportretten en alle overige wetenswaardigheden over voetbal vanaf de vroege 50-er jaren kwamen aan bod in deze vragen , die allen vergezeld gingen van illustraties.
Na de eerste ronde van 64 vragen gingen 12 koppels door naar de finaleronde. Het verschil tussen de bovensten op de tussenstand na 64 vragen was niet meer dan een paar punten en dat beloofde een spannende strijd in de finale. 


De finaleronde was pittig ; de score was bij de meeste koppels maar net  meer dan 50 % en daar werd dan ook het verschil gemaakt. Het koppel Nijs/Looije wist maar liefst 13 goede antwoorden in de finaleronde te produceren en hield daardoor de punt voorsprong na de eerste ronde stevig vast. Daarmee pakte het Ambachtse koppel net als in de 3e editie de eerste plaats.  Het koppel Valk/Tempelman  eindigde als 2e en erg verrassend ook op het podium vader en zoon Gerco en Ruben v.d. Burg, die Jankees den Otter en Richard Remers net achter zich lieten. VVGZ kan terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Lees meer over:

vvgz voetbalquiz
Deel dit bericht met je vrienden!