Ook vier keer is geen scheepsrecht voor handbalheren sv Conventus

15 november 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Alsof er een vloek op de wedstrijden van de handbalheren van sv Conventus tegen ETC rust, heeft het Zwijndrechtse team voor de vierde keer in twaalf maanden met één punt verschil van de uit Hoogvlieg afkomstige vereniging verloren. Ook het eerste dames team kon afgelopen zondag geen punten pakken – het team moest in ODIS de meerdere erkennen.

Na vorig jaar in de zaalcompetitie twee maal met één punt van ETC te hebben verloren en dit jaar in de veldcompetitie opnieuw één punt tekort kwam, hoopte het Heren 1-team van Conventus afgelopen zondag er op om in Hoogvliet revanche te kunnen halen. Maar het team begon de wedstrijd niet als gehoopt en keek in de rust tegen een 10 – 8 achterstand. Waar het team de wedstrijd een week eerder de wedstrijd in de tweede helft uit handen gaf, zette het team dit weekend een stapje bij en kon het gat ondanks de fysiek zware tegenstand dichten. Na een bijzonder spannende eindfase miste Conventus echter het kleine beetje geluk dat tenminste voor een gelijkspel nodig was en verloor met 22 - 21 voor de vierde keer op rij van ETC met slechts één punt.

Het hoogst spelende damesteam van Conventus speelde afgelopen weekend haar vierde wedstrijd van het zaalseizoen in De Lier. Met ODIS als tegenstander wist het team dat het een zware wedstrijd zou worden. Door het missen van veel doelkansen kwam het team al snel op achterstand te staan en ging de rust in met een 9 – 4 achterstand. In de tweede helft begon het team beter in haar spel te komen en speelde aanvallend veel doeltreffender. Een iets zwakkere defensie had echter als resultaat dat ook ODIS vaker wist te scoren, wat een 21 – 14 nederlaag als gevolg had.

Ook het tweede herenteam van de bij Develstein gevestigde vereniging kon geen punten pakken. Na twee overwinningen volgde in Leidschendam met 24 – 14 de eerste nederlaag.