zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

VVGZ krijgt te weing in bruinisse

3 oktober 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - In al weer de 5de competitiewedstrijd van het seizoen moesten de Vogels voor de derde keer een uitwedstrijd in Zeeland afwerken en dit keer tegen de promovendus Bruse Boys. Vijtien jaar geleden stond deze wedstrijd ook al eens op het programma en toen trok VVGZ met een 1-2 overwinning aan het langste eind, doelpunt Wim Los.


Vanmiddag moest Johan van der Werf wederom noodgedwongen sleutelen aan zijn basisformatie. Blessures van Raymond Watemaleo, Tycho Los, Gerardus Darlison,  en natuurlijk de lang gekwetsten Rianto Vrutaal en Elwin Sparreboom maakten het noodzakelijk dat er aanpassingen in de basiself van de Vogels gemaakt moesten worden.


De opstelling: Gerard van de Borst, Dennis van de Pol, Rick Versteeg, Kevin de Geus, Tjardo Boom, Mike Straks, Erik Zwaan, Kevin Vermeulen, Jeroen Bezemer, Richard Yeboah en Michel del Avo.
VVGZ begon de wedstrijd goed met combinatievoetbal en vanaf het begin was duidelijk dat de Vogels de bovenliggende partij waren,  echter de eerste kans was voor de gastheren. Uit een hoekschop werd de bal rakelings over gekopt.

De eerste kans voor VVGZ was een lob van Michel del Avo, maar de sluitpost van Bruse redde knap. De Vogels bleven de aanval zoeken wat leidde tot 4 a 5 grote kansen, echter de doelman Rick Postema van de gastheren was een plaag voor de ploeg van Johan van der Werf. Grootste kans van de eerste helft was voor Kevin Vermeulen na 35 minuten spelen, zijn keiharde schot ging voorlangs. Eigenlijk was het een wonder dat de beide ploegen met 0-0 aan de thee mochten.


In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld, maar de verdiende voorsprong bleef uit. De doelman was een sta in de weg, op een van richting veranderd schot kreeg de keeper per ongeluk de bal op zijn hoofd wat de 0-1 in de weg stond. Gerardus Darlison ingevallen voor de te weinig brengende Erik Zwaan kon ook de score niet openen ook hij stuitte op de doelman. In de tweede helft waren er diverse blessurebehandeling wat het tempo in het voordeel van de gastheren laag hield. De weer vele meegereisde Vogels waren het over een ding eens en dat was dat VVGZ vanmiddag 2 punten heeft laten liggen.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen wederom een promovendus en wel Stedoco. Gezien de andere uitslagen van vanmiddag is het van groot belang om de 3 punten op “de Noord” te houden.

Lees meer over:

voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!